Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Top 7 - ATG:s nya satsning

Under året kan vi vänta oss två nyheter från ATG. Dels kommer det nya spelet Top 7 att lanseras och dessutom lanseras Rikstravet - Team SHL.

Publicerad:

Under fredagsmorgonen bjöd ATG in till pressträff på Hästsportens Hus. De två stora nyheterna var den nya spelformen med namnet Top 7 - ett spel som går ut på i ordning i ett och samma lopp spela på vilka hästar som placerar sig från första till sjunde plats i ett och samma lopp.
– Man måste sätta hästarna i obruten ordning. Så har man häst ett och två men inte tre så räknas inte nummer fyra, säger Per Tellander och fortsätter.
– Loppet kommer alltid att gå som V75-5 och är tänkt att gå som ett tolvhästarslopp för att det inte ska bli för svårt.

Lanseringen av Top 7 är tänkt att äga rum under hösten och återbetalningen kommer att vara 65% precis som på V75.

Den andra nyheten är en nysatsning på Rikstravet. Rikstravet - Team SHL är ett samarbete mellan travet och ishockeyn och ger travsporten möjligheten att synas på SHL-arenorna. 5% av pengarna som stallen i Rikstravet - Team SHL springer kommer att gå till SHL-klubbarnas ungdomsverksamhet och 5% kommer att gå till Svensk Travsports ungdomsverksamhet.

Alla svenska A-tränare får anmäla intresse till att bli ett av de 14 stall som plockas ut till Rikstravet - Team SHL och tränarna kommer att presenteras runt augusti-september. Försäljningsstart kommer att ske i början av oktober oh tanken är att tävlingssäsongen startar den 1 december.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.