Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topgear visade klass

Foto: Christer Norin/ALN
Foto: Christer Norin/ALN

Efter en motig inledning på året visade Topgear (e. Standpoint) lite av sitt rätta jag. Från tredje ytter spurtade sexåringen till knapp seger på 1.14,4a/2 140 meter för sin tränare Hans G Eriksson.

Publicerad:

Topgear hade ett lyckat fjolår och vann bland annat en V75-final i samband med Elitloppshelgen. I år har det gått lite grus i maskineriet och det var en smått lättad Hans G Eriksson som fick segerdefilera med sin kapable springare.
– Hästen fick ett fint lopp och det var bra att han lyckades spurta till seger, men jag hade varit lika nöjd med ett andrapris. Topgear agerar lite trögt och fortfarande är det inte det rätta trycket i honom. Skulle han hitta tillbaka till fjolårsformen håller hästen som bekant V75-klass, sade Hans G Eriksson.

Kaj Widell placerade amatörtränade Perfect Breakout (e. So Perfect) i spets 1 400 kvar och från den positionen krigade sig femåringen till seger på 1.16,7/2 160 meter.
– Perfect Breakout har en hel del galopper i raden, men idag var det hans tur att gå felfritt samtidigt som flera konkurrenter gjorde bort sig med galopp. Jag fick lov att köra på säkerhet i sista kurvan och hästen svarade bra när jag ryckte tussarna på upploppet, sade Kaj Widell. 

Lillsves Ivan (e. Hibogubben) vann i ohotad stil från ledningen på 1.27,3a/1 640 meter. Hästen är uppfödd, delägd och tränad av Bollnäsamatören Britt-Inger Åberg. I sulkyn satt Claes Eskilsson.
– Vi har ändrat lite i balansen och hästen har blivit mer stabil från start. Lillsves Ivan är fartfylld samtidigt som han har mycket passgång i sig. På det hela taget är jag förvånad över att han inte var mer betrodd, sade Claes Eskilsson. 

Amatörtränade Felix Tabac (e. Odin Tabac), gott understödd av Torbjörn Jansson, drog det längsta strået efter att ha levererat ett starkt slutvarv från tredje ytter. Segertiden blev 1.27,8a/2 140 meter. 
– Vi hamnade rätt bra till, men redan 1 100 meter från mål började de anfalla bakifrån och jag vågade inte sitta kvar med en stark häst. Felix Tabac fick ett tufft slutvarv och 200 kvar trodde jag nog att vi skulle åka dit, sade Torbjörn Jansson. 

Jimmi Ehlers-tränade Meili Vici (e. Orlando Vici) och Jeanette Homskov segrade i tilltalande stil på 1.15,7a/2 140 meter efter resa i tredje ytter och anfall 750 kvar. 
– Hästen kändes stark hela vägen och min taktik var att komma före Torbjörn Janssons häst som jag tyckte var vår tuffaste konkurrent på förhand, sade Jeanette Holmskov. 

Ulf Eriksson skrällvann till drygt 42 gånger insatsen med med Olle Alsén-tränade Indian Four (e. Super Light). Segertiden blev 1.14,4/2 160 meter. 
– Vi provad att lifta med i ryggar och hästen blev mycket piggare när jag ryckte tussarna på sista bortre långsidan. Det kändes att Indian Four skulle hålla sin fart hela vägen till mål och 300 kvar förstod jag att vi skulle vara med i segerstriden, sade Ulf Eriksson.

Kajsa Frick tog en prydlig dubbel med i tur och ordning Björn Steinseth-tränade Vangli Lykke (e. Fakse) som vann på nya rekordet: 1.30,5/1 660 meter och egentränade Calvados Hornline (e. Zerberus) som var starkast trots kraftödande resa utvändigt ledaren. Amatörtränade Spiggen (e. Olimede) höll undan med ett nödrop efter att ha fått ledningen till skänks dryga varvet från mål. I sulkyn satt. Nicklas Westerholm. Pastor Stephen-dottern Priestess spårade från start till mål för sin tränare och ägare, Jan Ove Olsen.

Av: MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS