Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppämne visade upp sig

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Cash Crowe tog tredje raka segern under torsdagens tävlingar på Åbytravet. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Petri Puro har en förmåga att få fram den ena topphästen efter den andra.
Låt vara att hon bara gjort tre starter, men i Cash Crowe ser han ut att kunna ha en guldklimp av absolut värsta sort.

Publicerad:

Hon kom till start med två segrar sedan debuten och efter tidig ledning var det ingenting som stoppade Cash Crowe från att ta tredje raka segern denna torsdag på Åbytravet. 1.15,8a/2.140 meter blev tiden, men det var mycket krafter kvar och full spänst över mål.
– Det här är en oslipad diamant. Med Ready Cash-avkommor måste man ta det lite lugnt, man får inte stressa. Nu får hon bygga på sig lite rutin, så kanske vi kan vara med i något stort fyraåringslopp under senare delen av året, sade tränare Petri Puro efteråt.
Körande Johnny Takter kunde konstatera en sak.
– Att köra en sådan här häst förgyller min vardag.

Äntligen för dyring
Som de har väntat, Stall Denco. På Kolgjinis auktion 2013 köpte man Mo Farah (e. Muscle Hill) för en miljon kronor. Under torsdagen kom första segern – i 23:e starten.
– Hästen kändes stark och fin hela vägen. Det var skönt att det äntligen lossnade, nu får vi hoppas att det fortsätter på samma väg, sade Stefan Söderkvist efteråt.
Speciellt billig lär inte Transcendence (e. Maharajah) ha varit då Robert Bergh gjorde affär med Stefan Melander. Treårige brodern till V75-vinnarna Digital Collection och Test Drive vann direkt i debuten, 1.17,9/2.140 meter blev tiden. Robert Bergh vann med ytterligare en Stefan Melander-uppfödning. East Jahunga (e. Yorktown Gunner) var bara bäst från ledningen.

Spets mycket värdefullt
Inte bara Robert Bergh tog en dubbel under dagen. Firma Veijo Heiskanen/Jörgen Sjunnesson ville inte vara ett dugg sämre. Både Kid Vacation (e. Dream Vacation) och Don Corleone Trot (e. Zola Boko) är relativt nya i Åbytränarens regi, men han har fått rejäl snurr på dem och de vann båda på enkelt sätt från ledningen.
Spets var även segermelodin för Conrad Lugauers Tuffetto Jet (e. Naglo) som var mycket rejäl på 1.12,3a/1.640 meter. Hästen övertog ledningen med drygt halva loppet kört.
Att Peter Untersteiner lyckades med att nå ledningen från 20 meters tillägg med Rex Lane, förvånade många. När han väl nått den positionen däremot, var det inget snack om var segern skulle gå.
– Jag skäms nästan för hästens rad, men han har haft bekymmer med dåliga blodvärden, sade Untersteiner efteråt.

Avgjorde efter fina resor
Montéloppet för dagen vanns av amatörtränade Make It Bore (e. Make It Happen) som serverades perfekt resa av Malin Andersson. Perfekt resa gav även Jeppe Juel tioårige Peter Bagger (e. Gate Open) i ett överpaceat långlopp och då kunde hästen också slå konkurrenter som Aron Palema och Making Love.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS