Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topphästen tillbaka – gör comeback i Tingsryd

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Conard Lugauers Spartan Kronos är redo för comeback. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

På söndagen körs årets sista tävlingar i Tingsryd och det med ett snabblopp för högsta klassen. Ett högintressant sådant. Med i fältet finns bland andra Spartan Kronos som gör sin första start för året.
– Det blir spännande att se honom tävla igen, säger tränaren Conrad Lugauer.

Publicerad:

Spartan Kronos (e. Muscle Hill) tävlade på Vincennes under vintermeetinget och hann med tre starter under november och december. Därefter har hästen varit borta från tävlingsbanan, men på söndag är det dags för comeback i Tingsryd.
– Han blev lite svag i ett ben och det tog tid för honom att återhämta sig. Nu har han tränat på ett tag och gjort det på ett bra och intensivt sätt. Det blir spännande att se honom tävla igen, säger hästens tränare Conrad Lugauer.

Siktas mot Frankrike – och Italien

Söndagens uppgift är ett snabblopp över ett varv på Tingsryds milebana. Bland övriga anmälda märks hästar som Poet Broline och El Diablo B.R.
– Med en häst som Spartan förväntar man sig ett bra resultat direkt så klart, men det har lite att göra med spårlottningen. Jag vill naturligtvis inte överanstränga honom i första starten och hoppas verkligen att vi får ett vettigt spår. Får han det kan han självklart vinna på en gång.

Vad har du för planer med honom framöver?
– Ägaren gillar Italien och Gran Premio della Nazioni kan vara ett bra lopp för honom. Sedan siktar vi så klart mot vintermeetinget igen eftersom han trivs så bra på Vincennes. Men det viktigaste är att han håller sig fräsch och får utvecklas formmässigt fram till vintern. Det är huvudsaken.

Stallkamraterna är också på väg tillbaka

Spartan Kronos har sprungit in närmare 2,5 miljoner kronor och är en av fyra guldhästar i Conrad Lugauers stall. De övriga är Gareth Boko, Calvin Borel och Breidabliks Nubbe och gemensamt för kvartetten är att de har haft bekymmer under den första halvan av året. Hittills är det bara Breidabliks Nubbe som kommit till start under 2018.
– Vi har haft lite oflyt i vinter med de värsta kanonerna, men nu är alla på gång. Nubbe var den första som kom ut och nu startar Spartan på söndag. Näst på tur är förmodligen Calvin. Jag gissar att han är tillbaka på banan om sex veckor. För Gareth dröjer det nog åtta till tio veckor.

Efter intervjun lottades spåren till söndagens snabblopp och Conrad Lugauer fick vad han önskade. Spartan Kronos startar från spår två bakom bilen. Startlistan hittar du i faktarutan nedan.

FAKTA

Startlista: Tingsryd, lopp 10

1. Poet Broline – Peter Untersteiner
2. Spartan Kronos – Conrad Lugauer
3. Speedy Foxy Vicane – Thomas Uhrberg
4. Rajah Press – Björn Lindblom
5. Dreams Take Time – Jan Henriksson
6. Caliber T.T. – Fredrik Persson
7. Amazing Dynamite – Ken Ecce
8. Pajas Face – André Eklundh
9. El Diablo B.R. – Kim Eriksson

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS