Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppinsats av Dante Boko

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Dante Boko. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Han hade inte vunnit lopp sedan december, men i Birger Bengtssons minne var Dante Boko en vinnare igen. Tillsammans med Adrian Kolgjini spårade åttaåringen runt om.

Publicerad:

Adrian Kolgjini laddade distinkt med Lutfi Kolgjinis Dante Boko (e. Going Kronos) i startrusningen och ekipaget satt i ledningen in i första sväng. Och den positionen höll man hela vägen. Dante Boko, som inte vunnit lopp sedan december, varvade på 1.11,9 och höll sedan undan knappt, men säkert efter att sista halvvarvet klockats till 1.08,2. Dante Boko noterades för segertiden 1.10,6a/1640 meter.
– Det var väldigt skönt. Han har gjort rätt så bra lopp under längre tid trots att han kommit till åren. Han är åtta år nu och tävlat i eliten de senaste fyra åren. Han vill verkligen tävla och han visar att han hör hemma mot de bästa fortfarande. Han möter de värsta hela tiden. Jag kan inte beskriva hur mycket jag tycker om den här hästen faktiskt, säger Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.

Cyber Lane avslutade sylvasst över upploppet och hann fram till andraplatsen.

Björn Goop fortsätter att plocka segrar. Han inledde V75-omgången med en dubbel. Först ut var Mamasan (e. Maharajah) som stod för starka sista 500 meter ute i spåren och som kopplade segergreppet om ledande Chapter N.Deo i god tid före mål.
– Hon är tuff den här hästen. Hon var med i årgångsloppen förra året och gick ett par tuffa lopp. Nu har hon mött jämbördiga hästar under året ohc fått upp moralen. Det kändes bra när jag attackerade och hästen har verkligen självförtroendet på topp, säger Björn Goop.

I klass II-försöket spårade Björn Goop runt om med Rajah Silvio (e. Maharajah) som vann enkelt på 1.11,8a/1640 meter.
– Han har lite nerver, men blir hela tiden modigare och modigare och tar åt sig träningen på bra sätt. Jag var lite orolig för innerspåret, men han öppnade bra. Nu tar vi sikte på finalen, säger Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.