Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppstammat till Oscar

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Oscar Berglund. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Oscar Berglund har vind i seglen för dagen.
Efter strålande resultat på tävlingsbanan väntar ett intressant nyförvärv. Välstammade Explosive Mearas är på väg in i träning.
– Jag gillar intrycket hos honom och vill ge honom chansen med en intressant häst, säger Calle Wihlborg.

Publicerad:

Explosive Mearas (e. Muscle Hill) med italienska dubbelmiljonärskan Iuma Ek (e. Viking Kronos) har gjort en start för Svante Båth men fungerade inte då. Nu väntar ett miljöombyte för fyraåringen. Nästa anhalt är Östersund och B-tränaren Oscar Berglund vars hästar hittills i år tagit sex segrar på tio starter.

"Sympatisk kille"

– Oscar verkar vara en lovande och sympatisk kille och jag ville ge honom chansen med en häst som har lite kapacitet i sig men som strulat lite. Han kommer också gå in som delägare i honom, säger Snogarp Gårds Calle Wihlborg.

Explosive Mearas är äldst i Iuma Ek-familjen, där samtliga syskon har Muscle Hill som pappa. Systern Fairytail Mearas kvalade på ett fint sätt på Halmstad på 1.18,1/2.160 meter voltstart för två veckor sedan. Hittills i karriären har det bara blivit en start för Explosive Mearas, det som treåring i augusti då han galopperade.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS