Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topptävlingar på Enghien

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Tyske femåringen Orlando Jet startar på Enghien på tisdag. För motståndet står bland andra Clemenza Am och Super Nice. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Big Noon-Pokalen, Sto-EM och Jubileumspokalen. Solvalla bjuder på en högklassig tisdag, men tävlingarna på Enghien samma dag går inte heller av för hackor. Den franska banan står bland annat värd för tre grupplöpningar.

Publicerad:

Mest pengar finns att köra om i Prix Jean-Luc Lagardère. Grupp II-löpningen körs över 2.875 meter och i startfältet finns de två senaste årens segrare: Bird Parker och Aubrion du Gers. De blågula färgerna försvaras av Jörgen Westholms Rocky Winner som får Gabriele Gelormini i sulkyn samt svenskfödde Cash Gamble som ska köras av Franck Nivard. Förstapriset uppgår till 67.500 euro.

Orlando Jet mot två svenskar

Prix de la Porte de Versailles har grupp III-status och är öppet för fem- och sexåriga hästar som tjänat mindre än 261.000 euro. Kretsen runt Orlando Jet valde den här uppgiften framför Jubileumspokalen, men den tyske elitloppshästen slipper inte svenskt motstånd. Såväl Clemenza Am som Super Nice kommer till start. Loppet körs över 2.150 meter med ett förstapris som uppgår till 31.500 euro.

Malmqvists fyraåring tillbaka i Frankrike

Tomas Malmqvists Ethien du Vivier gör första starten i sitt födelseland i grupp III-loppet Prix de Genève för fyraåriga hästar. För motståndet till Jägersrohästen står bland andra Paul Hagoorts tyskfödde Broadwell samt trean i det franska fyraåringskriteriet, Express Jet. Vinnaren av Prix de Genève kammar hem 38.250 euro.

Sju svenska hästar i samma lopp

Störst svenskprägel har tävlingsdagens tredje lopp. Där startar 16 hästar varav sju svenskfödda: Angelo Am, Twin's Fairytail, Quincy Frontline, Ochongo Face, Danne Edel, Pave the Way och Usain Henna. Den senare tränas av Jörgen Westholm och Rommeproffset sitter själv i sulkyn på Enghien. Förstapriset i loppet är 23.400 euro och distansen är 2.150 meter.

Samtliga startlistor hittar du här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS