Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Torbjörn Jansson tillbaka som en vinnare

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Selected News imponerade i sin första start på tävlingsbanan. Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Debutsegern togs från dödens på 1.15,4 över full väg. Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Selected News imponerade i sin första start på tävlingsbanan. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Första styrningen efter hjärtinfarkten. Då blev det seger direkt för Torbjörn Jansson. Han vann onsdagens tredje lopp på Solvalla med en debutant som verkligen imponerande.
– Det här är ingen vanlig häst, säger Jansson om treårige Selected News.

Publicerad:

Selected News (e. Maharajah) travade 1.18,3 när han kvalade på Solvalla den 3 januari. På onsdagskvällen var det dags för tävlingsdebut och då satte tränaren Hans-Owe Sundberg upp Torbjörn Jansson som kusk.

Jansson drabbades av en hjärtinfarkt på nyårsafton och tillbringade årets första dagar på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Nu var han tillbaka i sulkyn och det som en vinnare. 

Selected News svarade nämligen för en sällsynt läcker debut. Jansson körde fram honom utvändigt om ledaren och därifrån vann treåringen lekande lätt på finfina 1.15,4 över full väg.
– Det var naturligtvis jätteskönt att köra igen och att dessutom få vinna. Att det här är en häst utöver det vanliga är det inget snack om, säger Torbjörn Jansson om hästen som ägs av Stall Mälarturf.
– Jag vågade inte satsa så hårt från start. De hade väl släppt om jag hade kört till, men hästen debuterade och jag vill inte pressa honom mer. Sedan är dödens många gånger en bra position. Man kan köra sin häst utan att ta hänsyn till andra.

Vad visste du om Selected News på förhand?
– Inte så mycket, men han kvalade ju lätt på en 1.18-tid. Sedan hörde jag på Hans-Owe att han tyckte att det var lite extra och det kändes tidigt att det var så.

Hur mår du efter hjärtinfarkten? 
– Jag har känt mig ganska pigg och stark hela tiden. Nu är jag ju tillfixad, så jag ska egentligen vara bättre nu än innan. Det känns ju bra.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.