Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tragisk händelse på Örebrotravet

Foto: Foto: Hanold/ALN
Bono Boko blev nio år gammal. Foto: Foto: Hanold/ALN

Under torsdagens travtävlingar på Örebro inträffade en tragisk händelse. Nioårige Bono Boko bröt benet i ett lopp och fick avlivas senare på kvällen. 
- Det känns väldigt tungt, säger Mikaela Johansson som skött hästen i fyra år hos Björn Goop och som tränat honom sedan i höstas. 

Publicerad:

Lärlingen Mikaela Johansson har jobbat för Stall Goop i elva år och fick Bono Boko som passhäst när den kom till stallet 2012.  I höstas fick hon hästen för att träna den på egen hand och på torsdagen var det dags för årsdebut på Örebro.  Men på sista långsidan i loppet galopperade Bono Boko och det skulle visa sig vara illa ställt med nioåringen. 
– Jag såg att han galopperade och hoppade på tre ben, säger Mikaela. Sedan fick vi vänta ganska länge på en veterinär, för länge om du frågar mig, innan vi åkte till kliniken med honom. Där visade röntgen att benet var av på tre ställen och de sa att det finns ingen veterinär som hade klarat att få ihop det igen.

Bono Boko fick avlivas på kliniken. Han blev nio år gammal och under karriären tog From Above-sonen 15 segrar på 60 starter och tjänade 620.000 kronor. 
– Det känns väldigt tungt. Han var en fantastisk vän, säger Mikaela Johansson. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS