Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tragiskt dödsfall inför Bodens tävlingar

Foto: Leif Norberg/Aln
Defileringen till första loppet i kväll på Bodentravet kommer med anledningen av Juhamatti Hoffrens död att genomföras utan musik. Foto: Leif Norberg/Aln

Den 34-årige finske proffstränaren Juhamatti Hoffren skulle ha startat två av sina hästar inom V64-omgången i kväll i Boden. Tragiskt nog dog dock Juhamatti i en trafikolycka under den gångna helgen i Finland.

Publicerad:

Den här väldigt tråkiga nyheten fick Bodentravets David Zimmer mailad till sig strax efter 07.00 i morse.
– Det kom ett mail från Finska Travförbundet om att Juhamatti Hoffren omkommit i en trafikolycka och att hästarna Lago Negro och Willian Birdland därför skulle strykas. Jag har via Jaakko Alamäki i efterhand fått veta att Juhamatti var ensam i bilen, men kom över på fel sida av vägen och kraschade in i ett träd. Det är vad jag vet just nu.

Kommer ni att hedra honom i kväll på något vis?
– Det är en medlem i trav-familjen som lämnat oss under tragiska omständigheter och vi ska förstås göra något för att hedra hans minne. Defileringen av första loppet kommer därför att ske utan musik.

Juhamatti Hoffren arbetade som lärling hos Veijo Heiskanen på Åby mellan 1998-2000 och har bland annat också hunnit med ett par år hos Rainer Björkroth. Sedan 2010 har han haft proffslicens i Kuopio och han vann K.G.Bartmarks Minneslopp på Jägersro som tränare 2009 genom Prick du Ling (e. Wall Street Banker). Hästar som förknippas med Juhamatti är bland andra William Birdland (e. Classic Photo, elva segrar och 434.341 kronor), och Flight April (e. Holiday Credit, åtta segrar och 48.665 euro).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS