Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tränaren efter insatsen: ”Nog den värsta jag haft”

Foto: FÄRJESTADTRAVET/TR BILD
Maestro Zon gick i mål med en rejäl lucka ner till övriga hästar i kvalloppet i Karlstad. Foto: FÄRJESTADTRAVET/TR BILD

Michael Larsson har dragit ner på sin verksamhet i hopp om kvalitet.
Maestro Zon skvallrade tidigt om att tränaren var rätt ute.
Under söndagen kom det svart på vitt när treåringen gjorde ett mäktigt kval på 1.16,4.

Publicerad:

Det var ingen överraskad tränare som svarade i telefon strax efter Maestro Zons (e. Readly Express) kval. Att hästen kan springa visste han redan. Däremot var kilometertiden 1.16,4/2140 bättre än var Michael Larsson hade tänkt.
– Jag hörde att varvet gick på 1.18 och tänkte att det var väl en lagom fart. Planen var att hålla det tempot. Men jag får ju erkänna att jag kände knappt att han ökade, man blir lite fartblind alltså. Det här är nog den värsta jag har haft, säger Michael Larsson.
– Han var inte det minsta plågad och det var ändå ett skonsamt jobb för hästen. Banan var fin och det var inte så att det slet på honom.

Vad är det här för häst egentligen?
– Det är en jättefin häst som jag lyckades köpa till fyra ägare som ettåring. Jag har tyckt om honom hela tiden. Det är en sådan häst man drömmer om.
En snabb titt på stammen avslöjar att hästen har Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express som pappa och att Maestro Zon är halvbror till Felicity Shagwell då båda är undan Diaz Boko (e. Cantab Hall).
– Jag har jobbat hos Olle Goop och jag har varit hos Erik Berglöf när han hade Copiad och jag känner att det här är en bra häst även i ett stort stall. Det är jätteroligt.

"Han har berört mig"

Numera har Larsson bara fem hästar på sin träningslista. Tidigare har han varit uppe på 14-17 hästar.
Trots att hästen ännu inte har debuterat tycks Maestro Zon redan ha en speciell plats i tränarens hjärta.
– Jag kan väl säga så här: Han har berört mig. Med tanke på den pressen man känner som liten tränare är det klart att det känns lite extra. Jag har kört in honom, lyckats få kunder som är bereda att köpa honom och sedan har vi kommit så här långt. Det har varit vissa tillfällen hemma där han har berört mig.

Fyra personer ingår i ägarkonstellationen och uppfödare är Torbjörn och Madelen Ohlzon. När hästen gör tävlingsdebut vågar Larsson inte svara på.
– Nu tar vi det lite lugnt och så får vi se. Det känns som att han är mogen att börja starta. 

Se kvalloppet från Färjestad här. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS