Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tränarens tankar om Tunika

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Fortsätter framgångarna för Tunika? Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Under två- och treårssäsongen var Tunika en av landets bästa ston. I kväll jagar hon en plats i finalen av Drottning Silvias Pokal.

Publicerad:

Felfritt har Tunika aldrig varit sämre än trea i mål. På 18 starter har Tomas Malmqvists fyraåriga sto tjänat in drygt 2,1 miljoner kronor och är givetvis högaktuell i kvällens försök till Drottning Silvias Pokal.
– Jag var jättenöjd med årsdebuten och hästen har fortsatt träna på bra efter det. Det kommer att bli ett spännande lopp ikväll och jag är alltid optimistisk när jag har henne till start. Från det här utgångsläget behöver vi lite tur längs vägen eftersom vi möter flera bra hästar men samtidigt har jag en riktigt bra häst också. Hon kommer att gå med skor runt om, säger Tomas Malmqvist.

Tomas Malmqvist har hela elva hästar med i uttagningsloppen till Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal. Tunika är den häst som på förhand fått klart mest förtroende från spelarna men Tomas Malmqvist hoppas få med ytterligare hästar till finalerna.
– Det är många av mina hästar som tränat fint och jag hoppas att någon till kan göra bra ifrån sig och ta sig vidare. Men det är många bra hästar emot i alla loppen.

Tomas Malmqvists hästar i uttagningarna till Drottning Silvias Pokal:
Borups Orkide
Kryssa Futura
Salma Silvio
Tunika
Awesome Annie
Causette d'Atout
Beachmountain G.

Tomas Malmqvists hästar i uttagningarna till Konung Gustaf V:s Pokal:
Centaure Fromentro
Tumble Dryer
Falco di Quattro
Calno de Pebrisy

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS