Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travbanan räddas - och snart kommer hundar...

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
En tävlingsdag i Karlshamn är speciell, inte minst med tanke på publikens placering på innerplan. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Tidigare i veckan blev det klart att Karlshamnstravet räddas genom att kommunen köper banan för åtta miljoner kronor.

Publicerad:

Det var kommunstyrelsen som tog det här beslutet i tisdags, vilket Blekinge-tidningarna BLT och Sydöstran rapporterat om.
 – Det är bara positivt med den nya ägaren och vi ser fram emot många roliga tävlingar, säger Johan Holgersson tävlingsansvarig i Blekinge Travsällskap till Kanal 75.

Den sistnämnde är en fotbollsprofil och hotellägare i Karlshamn, som suttit med i Blekinge Travsällskap i fem år.
 
På sikt hoppas kommunen kunna bredda verksamheten runt travbanan.
– De vill flytta dit både ridklubben och hundsporten och göra travbanan till en anläggning för flera idrotter. Vi ser kommunen som en stark ägare och hoppas kunna utveckla banan ytterligare framöver, fortsätter Johan Holgersson.

Traditionsenligt avgörs Karlshamnstravets två tävlingsdagar i samband med Östersjöfestivalen, som i år gick den 19-20 juli. Travbanan mäter 800 meter och har ännu så länge ingen belysning. Det unika är att publiken bevittnar tävlingarna från innerplan.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.