Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travgala ställs in

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På lördag var tanken att Solänget, Gävle och Dalatravet skulle arrangera sin årliga galor. Så blir det inte. Tillställningarna är inställda på grund av den rådande situationen gällande coronaviruset.

Publicerad:

Solänget har beslutat att ställa in sin planerade gala på lördag. Detta på grund av den rådande situationen gällande coronaviruset. Banan skriver följande på sin hemsida: "På grund av den rådande situationen gällande coronaviruset, och nuvarande rekommendationer beträffande onödiga risker angående smittspridning, har beslutats att ställa in lördagens planerade travfest på Solänget. Tanken är att om möjligt kunna genomföra travfesten senare under våren. Vi återkommer med ny information, och förhoppningsvis nytt datum, inom kort."

Inte heller på Dalatravet blir det någon gala på lördag. Det bekräftar sportchefen Kaj Närhinen för Travronden på torsdagen.
– Vi har haft ett möte och valt att flytta fram vår travgala. Men än så länge är ingenting bestämt när den blir av. Vi vill avvakta och se utvecklingen innan vi bestämmer oss för ett passande datum, säger han.

Samma väg väljer Gävletravet att gå. De skulle också ha haft sin årliga gala under lördagen.
– Travgalan kommer att flyttas fram på obestämd tid. Vi avvaktar och ser utveckligen och får hitta ett datum längre fram, säger sportchefen Mathias Gustafsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.