Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travlärling åtalas för tre fall av misshandel

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

I dag beslutade åklagare att åtala den travlärling som har varit misstänkt för att ha misshandlat en kvinnlig kollega.
– Jag åtalar honom för tre fall av misshandel, säger åklagaren.

Publicerad:

Travlärlingen var anmäld för fyra fall av misshandel, olaga hot och övergrepp i rättsak.
– Jag har skrivit av flera av punkterna, men kommit fram att bevisen är tillräckligt starka för att prövas i tre av de anmälda misshandlarna, säger åklagaren.
Den första misshandeln ska ha inträffat i juni 2015 då travlärlingen, enligt åtalet, ska ha slagit kvinna i ansiktet med öppen hand så hon fick en sprucken läpp. Andra åtalspunkten handlar om senhösten 2015 då han ska ha slagit kvinnan i ansiktet med ett grimskaft och i sista åtalspunkten hävdar åklagaren att lärlingen slagit kvinnan med ett flertal slag med ett ridspö. Det ska ha skett i februari 2016.
– Det har varit många turer fram och tillbaka i det här fallet och många uppgifter som tillförts av båda parter under utredningen. Det är bara några dagar sedan själva utredningen blev klar.
Åklagaren har kallat tre vittnen till rättegången som kommer att inledas om 2-3 månader.
– En som sett den första misshandeln och två som har sett skador och som kvinnan haft och hon har berättat för dem om vad som hänt, säger åklagaren.
Enligt åklagaren har lärlingen gjort vissa medgivanden i förhör.
– Han tycker inte att han har gjort sig skyldig till misshandel. Han går delvis med på att han har utdelat slag, men då efter att målsäganden har slagit honom, säger åklagaren.

Lärlingen jobbar i ett stort svenskt travstall. Under en månad när uppgifterna kom fram var han arbetsbefriad, men kom sedan tillbaka till sin tjänst.

Travronden söker fler personer för kommentarer om åtalet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS