Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travronden vinner prestigepris

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Travronden vinner ännu ett internationellt prestigepris. Nu är det ett reportage från Hongkong av Dennis Engelbo som premieras.

Publicerad:

Travronden har, genom sin journalistik, ständigt ett öga mot hästsporten, både nationellt och internationellt. Så sent som i december månad var tidningens utsända på plats i Hongkong för att bevaka världens bästa hästsport, när Longines Hong Kong International Races med prispengar i mångmiljonklassen, avgjordes.
– Travronden reser Sverige och jorden runt för att vara på plats när det händer, säger Joakim Svensson, chefredaktör på Travronden och fortsätter:

– Vi brinner för att fördjupa, förklara och sätta viktiga händelser och ämnen i perspektiv. Vi vill ständigt förbättra och utveckla vårt berättande och sprida vår fantastiska sport till ännu fler.

Under Longines Hong Kong International Races avgjordes även en tävling för de hundratals ackrediterade journalister, som kommit till Hongkong för att rapportera om hästkapplöpningarna. 
Enligt Longines representanter var Travrondens Dennis Engelbo den som lyckades fånga tävlingarnas själ och skäl allra bäst.
– Jag är givetvis oerhört stolt över att tilldelas priset av Longines. Att upptäcka världen, fantastisk hästsport och bygga kontakter, det är jag övertygad gör mig till en bättre journalist. Genom den här vinsten sätter vi svensk hästsportjournalistik på kartan, för de övriga journalisterna som var på plats i Hongkong är de absolut främsta inom vårt gebit. Jag är tacksam och glad, och vill även passa på att tacka Hong Kong Jockey Club för ett fantastiskt evenemang, säger fackredaktör Dennis Engelbo.

Blogg: "Det finns all anledning att vara stolt"

De senaste årens satsning på mer redaktionellt innehåll, med reportage, fördjupningar och längre intervjuer, har ger resultat. Tidningen har utsetts till ”Årets digitala tidskrift” av Sveriges Tidskrifter och fick dessutom motta pris för ”Bästa sajt” och ”Bästa längre berättande” vid världskongressen i trav 2017.
– Nu premieras även Dennis Engelbo för sitt förnämliga reportage från en av världens mäktigaste hästnationer. Det är otroligt roligt att vår journalistik röner uppmärksamhet och uppskattas, inte bara i Sverige utan också runt om i världen, säger Joakim Svensson.

Priset delas ut vid en internationell gala i London den 23 januari.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.