Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travrondens journalistik dubbelt prisad på gala

Sverige tog storslam på prestigefyllda International Media Awards med tre priser.
Travronden vann två av de tyngsta klasserna – som bästa sajt och bästa längre berättande – och slutade dessutom topp tre i ytterligare två kategorier.

Publicerad:

– Det är ett fantastiskt och fint bevis på att den svenska journalistik står sig stark även i travvärlden, säger Joakim Svensson, chefredaktör.
World Trotting Conference, världens största kongress inom travsporten, avslutades i lördags kväll på Delta Prince Edward & PEI Convention Centre i Charlottetown i Kanada med tillkännagivandet av vinnarna i International Media Awards 2017.
Ett stort antal bidrag från världens alla travnationer deltog i de totalt åtta klasserna. Bland de nominerade fanns ansedda travmedier som Le Trot och Trav og GaloppNytt, men även svenska Kanal 75 (en nominering) och Travronden (fyra nomineringar).

Flest guld gick till – Sverige

Travronden prisades för bästa sajt och bästa längre berättande (reportage) medan Kanal75 fick omnämnande för bästa dokumentär/tv-program.
– Först och främst känns det otroligt hedrande och fantastiskt kul, inte minst eftersom Travronden håller på att förnya sig och har valt att satsa lite extra på just längre berättande och digitalt. Varför? För det är vad våra läsare vill ha, säger Joakim Svensson, chefredaktör, och konstaterar vidare:
– Priset som bästa sajt var också galans enda helhetspris. Juryn verkar har sett det enorma arbete som Travrondens redaktörer lägger ned på att förse sina läsare med förstklassig journalistik och initierad spelinformation kombinerat med en rad olika tjänster med allt från Breedly till officiell världsrekord­sajt. Det är mycket svett och säkert en och annan tår bakom denna framgången.
Många av Travrondens medarbetare är involverade i det dagliga nyhets- och tipsarbetet som sedan publiceras i papperstidningen, på sajten och sprids via sociala medier. Tipsgruppen har vunnit V75-ligan för tidningar både 2015 och 2016 och sedan snart tio månader tillbaka uppdateras travronden.se under dygnets alla vakna timmar, alla dagar om året av nybildade Nyhetsgruppen som leds av Johanna Reimers.
– Vi har ett fantastiskt nyhetslag och ett härligt engagemang på hela tidningen. Alla bidrar till gör oss ledande i alla kanaler och i en tid som denna är det viktigt att man lyssnar på sina läsares behov. Vi är båda glada och stolta i dag, men vi tänker inte slå oss till ro. Vi har mer på gång, säger nyhetschefen Johanna Reimers.

”Vi är både glada och stolta”

Dessutom fick Travronden pris för bästa längre berättande. Bakom reportaget om ”Mannen från Finnskogen” som publicerades i Vinternumret 2015, och som nu går att läsa igen på travronden.se, står den mångårige och uppskattade norske korrespondenten Even Elvenes. Bilderna togs av Roger Svalsröd, ­Hesteguiden.
– Even har jobbat för Travronden i många år och travet ännu längre. Det var på tiden att han fick ett erkännande för det passionerade arbete som han lägger ned varje vecka. Vi är både glada och stolta över att ha honom med på resan framåt, säger Joakim Svensson.
Travronden var också nominerade bland de tre främsta bidragen för bästa nyhetsstory och bästa poster/affisch, där segrade Standardbred Canada och Paul Courts för affischen som hyllade hästen San Pails karriär.

FAKTA

Fakta Vinnarna i International Media Awards

Bästa foto: ”Waterworks” av Jean Luc Lamaere

Bästa nyhetsstory: ”Desperate attempt to save promising pacer” av
Paul Courts

Bästa storytelling: ”Mannen från Finnskogen” av Even Elvenes, Travronden

Bästa video/film: ”Prix d’Amerique” av Le Trot TV

Bästa dokumentär/tv-program: ”The Ultimate Triumph” av Lissi Gustafsson, Kanal75

Bästa poster: ”San Pail” av Kathy Wade Vlaar och Andrea Bertucci, ­Standardbred Canada

Bästa sajt: Travronden.se

Bästa sociala medier: Scott Hamilton Media

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.