Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travskolan i pridetåg: "Otroligt viktigt"

Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT

För drygt två veckor sedan var hbtq-frågan uppmärksammad i och med Stockholm Pride.
Den gågna helgen var det Gävle Prides tur – och med i tåget var Gävletravets travskola.

Publicerad:

Bakom idéen står Elina Ruth och Frida Edin, ansvariga för Gävletravets travskola, men även timanställde Tove Eriksson. Att stå upp för mänskliga rättigheter och uppmärksamma hbtq-frågor anser man är mitt i prick för vad Gävletravet och travet står för.
– Det är en otroligt viktig sak att visa stöttning för. Tidigare har tyvärr Gävle Pride krockat med V75-tävlingar, men nu passade det sig och jag är väldigt nöjd med utfallet, säger Elina Ruth.

Förutom Elina Ruth var travskolan representerad av Tove Eriksson, en elev och ponnyn Chloe som var utsmyckad dagen till ära. Och mycket uppskattning fick man från folket på stan.
– Det var väldigt många som kom och ville hälsa på Chloe, som ville ta bilder, och som hurrade och klappade för oss. Givetvis är det roligt och hela evenemanget är fyllt av glädje, men ämnet är alldeles för viktigt för att inte ta på allvar. Det är en självklarhet för oss att visa stöttning i de här frågorna, man måste få älska vem man vill, man måste få vara precis den man är, ung som gammal. Och det är en ståndpunkt som vi på Gävletravets travskola verkligen arbetar för. Hos oss ska alla vara välkomna, säger Elina Ruth.

Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson var själv inte med i tåget, men hyllar sin travskolas initiativ.
– Det är en viktig och bra grej som tjejerna på travskolan verkligen ska hyllas för, för det är de som gjort arbetet från början till slut. Det är inte bara viktigt för travskolan, utan viktigt för Gävletravet och också svensk travsport i stort, säger Mathias Gustafsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS