Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Travsporten har förlorat en stor entusiast"

Foto: Privat
Tomas Tell tillsammans med sonen Sebastian. Foto: Privat

Sebastian Thell är död. 
I onsdags lämnade han oss väldigt hastigt.
Rickard Hansson minns en eldsjäl.

Publicerad:

Sebastian kallade sig själv för "Travkocken". För ett par år sedan var det primära yrket kock, men på senare tid tog passionen – travsporten – än mer tid och han var i full gång att ta över pappa Tomas Thells företag Hingstdepån i Östergötland. 28-åringen var unik. Inte bara för att hans enorma intresse för travsporten är unikt i så ung ålder, han hade en otrolig kunskap inom ämnet avel. En bransch som domineras av äldre personer. Sebastian var ett nytt, ungt, och framför allt nödvändigt tillskott inom det segmentet.

Med sina goda kontakter i Frankrike – mycket tack vare Hingstdepån – anordnade han väldigt uppskattade resor till några av världens största tränare och stuterier och förstås även till travbanor. Han var ett välkänt ansikte på travbanor runt om i Sverige, inte allra minst då han stack ut med sina 204 centimeter. Förutom sitt intresse för stamtavlor och blodslinjer gillade han också spelet. Han älskade att komponera system och spela tillsammans med människor. Hans sociala krets var väldigt stor, många personer är förstås chockade och tänker tillbaka på senaste kontakten med honom – i många fall var det väldigt nyligen: på en travbana, på en gala, via mejl eller i telefon. 

När Mantorp arrangerade V75 på nyårsafton i vintras hämtade han upp mig på tågstationen och skjutsade in mig till city efter tävlingarna. Det var sista gången jag träffade Sebastian och då berättade han och flickvännen att de väntade barn tillsammans. I sommar kommer en Sebastian J:r. 

Travsporten har förlorat en stor entusiast, en ledare, en som fick travsportens hjul att snurra. Sebastian hade alla möjligheter att bli en frontfigur inom svensk travsport.

I stället får ett barn växa upp utan sin pappa, men med de starka familjeband som finns hos båda familjerna kommer han med all säkerhet att få en fin uppväxt och följa med till Svenskt Travderby tillsammans med sin farfar, precis på samma sätt som Sebastian började sin bana inom travet.

Alla tankar till Sebastians flickvän och familj.
Sebastian blev 28 år gammal. 

Fotnot: Texten är publicerad med samtycke från Sebastians nära och kära.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS