Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre blågula vinster

Foto: TONY RYTTAR/TR BILD
Anette Lorentzon vann försök i Graduate Series. Foto: TONY RYTTAR/TR BILD

Det blev tre svenska tränarsegrar under söndagen i USA och Anette Lorentzon ordnade den största.

Publicerad:

Det var i Graduate Series för fyraåringar på Tioga Downs som Anettes Hambletonianfinalist Guardian Angel Ås (e. Archangel-Provide Ås) spurtade till seger med drygt tre längder på 1.10,1a/1609 meter. Förstapriset var 25.000 dollar. Det här var andra segern på lika många starter i år och sammanlagt är fyraåringen uppe i elva vinster. Det var annars Åke Svanstedts Yes Mickey som var favoritspelad i loppet, men här förstördes dagen helt av en galopp i slutsvängen.

I det andra försöket i Graduate Series för fyraåringar vann Christopher Beaver-tränade Moonshiner Hanover (e. Andover Hall-Madam Hooch) från ledarryggen på 1.10,3a/1609 meter. I sulkyn satt David Miller.

Åke Svanstedt åkte själv till Harrah's Philadelphia, där han fick med sig en seger. Det var treårige Gemologist (e. Cantab Hall-Formula Bluestone) som spurtade till vinst med en dryg längd från vinnarhålet. Segertiden skrevs till 1.12,5a/1609 meter och belöningen blev 7.000 dollar. Det här var årets andra seger och den tredje totalt.

Jimmy Takter-tränade Lagerfeld (e. Yankee Glide-Southern Senorita) fick dela segern med Jim Campbell-tränade Broadway Donna (e. Donato Hanover-Broadway Schooner). Båda hästarna noterade 1.10,5a/1609 meter och fick 11.000 dollar vardera. Femårige Lagerfeld bjöds på en perfekt resa i vinnarhålet av Josert Fonseca.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS