Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre finalsegrar för Engblom

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

En tredjeplats bakom Greenshoe – sedan var det Per Engblom för hela slanten i söndagens finaler i Kentucky Sire Stakes. Svensken sopade rent i löpningsseriens övriga klasser.

Publicerad:

Finalen för treåriga ston blev en blågul uppgörelse där Per Engbloms Asiago (e. Muscle Hill) besegrade Strip it Down Ås. Asiago kom i mål på 1.08,9 över 1.609 meter, drygt tre längder före Anette Lorentzons häst som var tapper efter en tuff löpning på The Red Mile.

Engblom vann sedan även båda finalerna för tvååringar. I hingstarnas uppgörelse höll hans Ready for Moni (e. Ready Cash) undan för Marcus Melanders Expectations via 1.11 blankt och i stoklassen gick det ännu bättre för svenskens del. Stallkamraterna Ms Savannah Belle (e. Muscle Hill) på 1.10,1 och Shishito var nämligen etta och tvåa i mål – den förstanämnda vann på 1.10,1.

Samtliga finaler hade en samlad prissumma på en kvarts miljon dollar. Förutom ovan nämnda framgångar lade Per Engblom beslag på både tredje- och fjärdepriset i finalen för treåriga hingstar och valacker, där hans Super Schissel och Guaranteed stötte på Greenshoe. Totalt sprang Engbloms hästar in över 500.000 dollar på söndagen!

Två segrar för Lorentzon

Anette Lorentzon tävlade inte bara i Lexington på söndagen. Hon hade även hästar till start på Vernon Downs och på Delaware County Fairgrounds. På den förstnämnda banan vann hennes treåring Gobi Princess (e. Muscle Mass) ett consolationlopp i New York Sire Stakes och på den sistnämnda blev det seger för jämnåriga Victoryisalluneed (e. Lionhunter) i Buckeye Stallion Series. Förstaprisen var 20.000 respektive 8.750 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS