Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre månaders avstängning för Solvallatränaren: ”En dispyt”

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Jevgeni Ivanov. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

I samband med en tävlingsdag i Tallinn bröt Jevgeni Ivanov mot reglerna för dopingprovtagning. Det slutade med tre månaders avstängning.

Publicerad:

Regelöverträdelsen inträffade i samband med att hästen Hypnotist skulle testas efter att ha vunnit ett lopp, skriver Sulkysport. Domen från Estlands travförbund Eesti Traaviliit Mtü kom den 18 maj och avstängningen från 24 maj till 23 augusti.

– Det är korrekt. En dispyt uppstod mellan mig och en veterinär som inte brukar arbeta på banan och som inte hade någon erfarenhet av hur dopingprovtagningen går till. Det blev helt enkelt ett missförstånd, men dopingprov togs på hästen och nu får vi invänta resultatet, säger Jevgeni Ivanov till Sulkysport.

Ivanov uttrycker att han kommer att överklaga beslutet om dopingprovet är negativt.
– Jag agerade inte korrekt från min sida, men det blev en konstig situation och det kändes som att det var en konfrontation mot mig personligen. För egen del anser jag att beslutet togs alldeles för hastigt och att de kunde väntat med att ha dömt mig till dopingprovet analyserats.

Jevgeni Ivanov är Solvallatränare och han har 35 hästar på sin träningslista.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS