Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre miljoner i Kanada

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Nancy Johansson tog i går en av sina allra största segrar. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Nancy Johansson hade en av sina bättre dagar i livet när hennes passgångare Tall Dark Stranger segrade i Nordamerikas största lopp för tvååringar med ett förstapris på hela 375.000 kanadensiska dollar.

Publicerad:

Det var i Metro på Mohawk Raceway som Tall Dark Stranger (e. Bettor’s Delight-Precocious Beauty) slog till. Loppet hade en samlad prissumma på hela 750.000 kanadensiska dollar. Segertiden skrevs till 1.07,9a/1609 meter. Det var både löpningsrekord och banrekord. Nancy Johansson segrade förövrigt i ett annat stort lopp på just Mohawk Raceway tidigare i år med Captain Crunch ($1 million Pepsi North America Cup).
– Inte illa av en tjej som är född i Sverige. Jag är lyckligt lottad som har ägare som kommer till mig med bra hästar så att vi kan vara med och tävla på den högsta nivån. I dag såg Tall Dark Stranger stark ut hela vägen. Om någon kommit närmare på upploppet hade nog min häst haft ytterligare lite krafter kvar att svara med, sade Nancy Johansson till harnesslink.com.

Johansson kunde även notera en andraplats i Milton ($250.000) genom Kissin In the Sand (e. Somebeachsomewhere). Så sammanlagt blev det över 400.000 kanadensiska dollar för stallet på Mohawk Raceway. Alltså runt tre miljoner svenska kronor! Tall Dark Stranger är ägd av Crawford Farms Racing, Marvin Katz, Caviart Farms and Howard Taylor. Hästen kostade 330.000 dollar på auktionen i Lexington förra hösten. Nu ståtar han med sex segrar på lika många starter och 499.533 dollar på kontot.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS