Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre starter – och tre segrar

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Johan Untersteiner tog tredje raka i år med Make More Cider. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Johan Untersteiner tog i kväll i Kalmar tredje segern på lika många årsstarter med sexåriga Make More Cider.

Publicerad:

Johan Untersteiner tog enkelt hand om ledningen från sitt andraspår i V64-avslutningen bakom egentränade Make More Cider (e. Scarlet Knight). Det blev också tredje segern på lika många starter i år, men det satt långt inne.
– Resultaten har verkligen varit perfekta, men i dag var hon inte som allra bäst. Vid tidigare segrar har jag haft mycket i tömmarna till slut, men den här gången kändes det att det inte var mycket kvar. Upploppet blev långt, men mållinjen räddade oss, sade Johan Untersteiner, som även tog hem andra loppet med fyraårige debutanten Ultimate Brodde (e. S.J.'s Caviar).

Det blev lite körning inledningsvis i 3140-metersloppet (V64-2), vilket gynnade Kim Eriksson bakom Oskar Svanberg-tränade Global Unspoked (e. S.J.'s Caviar). Ekipaget satt i tredje par utvändigt för att sedan leverera mäktiga sista 600 och vinna enkelt.
– Han var jättefin, både stark och snabb. Jag tyckte det var goda möjligheter att komma förbi alla, men jag fick köra max för att ta mig förbi Tommy Zackrissons häst. Så det var starkt att hålla så bra hela vägen in, sade Kim Eriksson, som även segrade i det avslutande fyraåringsloppet med Ola Samuelsson-tränade Missing Tooma (e. Broadway Hall).

Petri Puro-tränade Sharp Dream (e. Royal Dream) visade rejäla takter från dödens i ett sprinterlopp (V64-5).
– Hon kändes rejäl hela vägen och jag tyckte jag satt på leken redan på sista långsidan. Hästen taktade till lite över upploppet och jag tyckte nästan att Kim Eriksson var förbi oss över linjen, sade segerkusken Jan Hansen.

I V64-inledningen visade Wim Paal upp en bra häst för klassen i femårige French Quick (e. Up And Quick). Han forcerade sig tidigt till spets och efter 1.15,5 första varvet försvann han bara ifrån övriga till slut.
– Han är lite osäker i början, så jag lät hästen trava in sig och gav mig därefter på direkt. Det här är en stark individ som kommer att passa fint i långloppen framöver, sade Wim Paal.

Stefan Persson valde att byta ut tredje utvändigt mot dödens bakom Håkan K Persson-tränade Bring Me Bajern (e. S.J.'s Caviar) i V64-3, vilket blev ett segerdrag. Över upploppet avgjorde Perssons häst kort före mål mot ledande Oliveria.
– Han hade inte startat på ett tag och behövde lopp, men hästen var bra i ordning direkt, sade Stefan Persson, som tidigare både köpt in och tränat den här hästen.

Adrian Kolgjini startade snabbt från springspår på tillägg med Victory Lee (e. Joke Face) i V64-4 och kunde överta ledningen efter 500 meter. Väl där blev det väldigt lätt efter ett första varv på långsamma 1.19,0.
– Jag började dra på 800 kvar, för det handlar inte om någon speedig häst. Hans stil blev lite bättre barfota och vi hoppas på V75 framöver, sade Kolgjini.

Alla vinnarna i Kalmar:

Lopp 1: Valter L.P.C. (e. Raja Mirchi) – Jonathan Carre (Jim Oscarsson)
Lopp 2: Ultimate Brodda (e. S.J.'s Caviar) – Johan Untersteiner
Lopp 3: Paragon Hanover (e. Wheeling N'dealin) – Kevin Oscarsson (Jim Oscarsson)
Lopp 4: French Quick (e. Up And Quick) – Wim Paal
Lopp 5: Global Unspoked (e. S.J.'s Caviar) – Kim Eriksson (Oskar Svanberg)
Lopp 6: Bring Me Bajern (e. S.J.'s Caviar) – Stefan Persson (Håkan K Persson)
Lopp 7: Victory Lee (e. Joke Face) – Adrian Kolgjini
Lopp 8: Sharp Dream (e. Royal Dream) – Jan Hansen (Petri Puro)
Lopp 9: Make More Cider (e. Scarlet Knight) – Johan Untersteiner
Lopp 10: Missing Tooma (e. Broadway Hall) – Kim Eriksson (Ola Samuelsson)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS