Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treåringar glänste för Takter och Melander

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Kulltoppen Ariana G är tillbaka på banan med besked. Bilden från ett kvallopp i början av maj. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Marcus Melanders Long Tom och Jimmy Takters Ariana G stod för lysande prestationer i New Jersey Sire Stakes på Meadowlands under fredagen. Dessutom genrepade Jimmy William inför Fyraåringseliten med vinst på Yonkers. 

Publicerad:

Det var travtävlingar i toppklass på Meadowlands under fredagen med första försöken i New Jersey Sire Stakes för treåriga hingstar/valacker respektive ston, med 20.000 dollar i samlad prissumma i varje lopp. Och svenskarna tog för sig på bästa sätt.

Marcus Melander har redan visat upp fler lovande treåringar under säsongsinledningen och nu var det dags för ännu en kanon att presentera sig 2017. Long Tom (e. Muscle Hill) vann tre av sju lopp i fjol och visades upp i strålande författning i årsdebuten. Efter en smådryg inledning nådde Long Tom och Tim Tetrick tät efter 400 som avverkades på 07,6. Kort senare övertog Deacon Tony ledningen och loppet fortsatte i högt tempo via 07,1 första 800. I sista sväng kom attacken och Long Tom kopplade enkelt greppet om ledaren, för att tåga undan till seger på svettiga 1.09,7a/1.609 meter. Två längder bakom tog Åke Svanstedt och Yes Mickey hand om andraplatsen efter en bra spurt, ekipaget kom i mål på 10 blankt. Svanstedt hade även Impacter till start i försöket men där blev det galopp direkt i starten. 

Ytterligare ett försök avgjordes för treåriga hingstar och valacker. What the Hill (e.Muscle Hill) vann från ledningen i sitt lopp på 1.09.9/1609 meter, före Southwind Cobra och Åke Svansted med New Jersey Viking. Förra årets Peter Haughton Memorial-vinnare har nu inlett årets säsong med två raka segrar. 

När det gällde försöken för treåriga ston handlade mycket av förhandssnacket om förra årets kulldrottning Ariana G, som då vann nio av elva lopp och 743.967 dollar för tränaren Jimmy Takter. 
Och som Ariana G övertygade i fredagens årsdebut. Efter en inledning i tredje invändigt sände Yannick Gingras framåt efter 400 meter och efter 600 meter satt ekipaget i spets. Resten blev en ren solouppvisning och helt ensam över upploppet lättade Ariana G undan i opressad stil på 1.09,9a/1.609 meter. En årsdebut som hette duga av Ariana G som är efter Muscle Hill och undan Cantab It All. 

Nifty Normans Glitzey Gal (e. Muscle Hill) segrade i sitt försök på 1.10,0 före Jimmy Takters Feed Your Head, och i det tredje försöket triumferade Colorful Jasmine (e. Philos Hanover) på 1.11,0. Tränar gör Thomas Cancelliere. 

Publiken bjöds även på ett världsårsbästa av Jl Cruze (e. Crazed) som vann på 1.09,0 från ledningen före Crazy Wow. Sexårige valacken som senast var trea i A.J. Cutler Memorial hade definitivt inte gjort bort sig i Elitloppet. 

Med på flyget till Sverige från USA är däremot Jimmy William (e. Cantab Hall) som kommer starta i Fyraåringseliten för Jimmy Takter. På fredagen genrepade han på Yonkers Raceway och detta på bästa sätt med seger på 1.11,5/1609 meter. Mark Macdonald i sulkyn styrde framåt från spår åtta bakom bilen och nådde ledningen efter 400 meter. På upploppet stack Jimmy William undan hur enkelt som helst och segermarginalen blev fyra längder till närmsta konkurrent. Ett mycket gott formbesked inför Sverigeäventyret nästa vecka.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS