Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treåringen imponerade: ”Känner sig som King Kong”

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Det blev två segrar inom V86 för Robert Bergh.
Den mest övertygande fick han bara se ryggen på.

Publicerad:

I treåringsloppet på Åbytravet satt Robert Bergh bakom Jockes Abbot. Ekipaget fick ge sig in i tuff körning inledningsvis för att försvara ledningen. När Berghs andra häst i loppet, Västerbo Lexington (e. Muscle Mass) och Kim Eriksson attackerade varvet från mål valde tränaren att släppa ledningen till denne. Och det blev enkelt att förstå när allt skulle avgöras.
Kim Eriksson och Västerbo Lexington bara lämnade fältet och stack undan till en helt överlägsen seger på 1.14,5a/2140 meter. Det var treåringens andra seger i karriären.
–  Det tog lite stopp med tempot. Då kändes det som ett naturligt drag att köra fram med en häst som kändes bra. Jag kollade bakåt en gång och då såg det ut som de andra mest var i vägen för varandra. Hästen var jättefin och han bara joggade bara undan. Då känner man sig som King Kong – stor och stark, sade Kim Eriksson i vinnarcirkeln på Åbytravet.
Tvåa i loppet blev Johan Untersteiners Kick The Dust Ås som var med och körde om ledningen inledningsvis.

Bergh grejade den andra segern själv, tillsammans med Digital Science (e. Super Photo Kosmos). Ekipaget fick attackera via tredjespår under slutrundan och när upploppet kom kunde hästen koppla segergrepp och hålla det hela vägen in i mål före en starkt avslutande Quite A Quality.
Segertiden blev 1.14,6a/2640 meter.

"Riktig travmaskin"

Femårige Very Good Z.S (e. From Above) tog en enkel seger från ledningen tillsammans med Mikael J Andersson. Magnus Dahlén tränar den italienske valacken, som vann på 1.12,4a/1640 meter.
– Det var en riktig travmaskin det här. I dag höll han sig lugn och fin också, sade Mikael J Andersson.
Från dubbla tillägg var Guiseppe Lubranos Pacific Face (e. Igor November) bara starkast till slut. Trots att hästen kom tillbaka från uppehåll kunde han stå emot både Juan och Super War Horse över upploppet.
– Jag tror att jag får lasta och åka till Frankrike med honom nu. Jag måste prova. Han har lite krånglig aktion fortfarande, men jag har sett franska hästar med värre stil, sade Lubrano efter segern.
På Solvalla tog Gargamel Sisu (e. Classic Photo) andra raka segern. Hästen var storfavorit och kunde vinna enkelt från ledningen på 1.14,5a/2140 meter. Timo Nurmos tränar och Jorma Kontio höll i tömmarna.
– Han kommer hela tiden och blir bättre och bättre. Det är en fin och duktig travare, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Åke Lindbloms treåriga sto Tonique (e. Love You) stod för en stark insats när hon via tredjespår kunde avgöra i en upploppsduell med Per Lennartsson och hans Boxer Shrimp. Tonique vann på 1.14,3a/2140 meter.
– Hon har gått i väldigt tuffa lopp och gjort det fantastiskt bra. Det kändes bra redan 500 kvar och jag tänkte att det nog var klart. Per kom närmare till slut, men det var aldrig riktigt i fara, sade Lindblom.
Erik Adielsson styrde Henrik Larsson-tränade Global Tuxedo (e. Revenue) till seger och Ulf Ohlsson vann med Thomas Lönns Findus M. (e. Andover Andover).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS