Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treåringsduellen där ingen ville ge sig

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Global Adventure segrade i finalen av Norrlands Elitserie för treåringar efter en jätteduell mot Robert Berghs Power. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Två treåringar som vägrade att ge sig – finalen av Norrlands Elitserie (V64-6) var verkligen höjdpunkten under torsdagskvällen på Bergsåker.

Publicerad:

Erik Adielsson kunde inte ta spets direkt med Svante Båth-tränade Global Adventure (e. S.J.'s Caviar), men satt i ledningen ut på första långsidan. Det dröjde dock inte länge innan Robert Bergh kom upp på utsidan med favoritspelade Power. Där uppstod förstås en valmöjlighet för Adielsson. Svara spets eller släppa?
– Jag hade faktiskt lite funderingar på att släppa på förhand, men hästen kändes så bra att jag ändå ville prova i ledningen, berättade Adielsson.
Det blev dock ingen ”lugn promenad i parken”. Första varvet travades efter 1.12,5 och så fortsatte det hela vägen.
– Det handlade om två fantastiska individer. De gav järnet hela vägen och vi hade lite fördel med invändigt spår, fortsatte Adielsson, som kunde notera segertiden till 1.12,3a/2140 meter.
Det var nytt löpningsrekord med hela 0,7 sekunder och tionde segern i tolfte starten för Global Adventure. Den sistnämnde är fortfarande obesegrad felfri. Förstapriset var 200.000 kronor.

Björn Röcklinger hade en väldigt bra dag på jobbet. Redan i det inledande loppet segrade Jorma Kontio med hans treåring Galileo AM (e. Muscle Hill) från dödens på ett imponerande sätt på 1.15,0/2140 meter.
– Det är en vän till Jorma Kontio som lämnat hästen till mig. Jag var lite nervös i dag eftersom det strulat i de två första starterna, så det kändes skönt att det gick vägen i dag, berättade Björn Röcklinger.
Andra segern för kvällen kom med fyraåriga stoet Västerbo Cirkus (e. Rocklyn). Här fick Ulf Eriksson tidigt överta täten och ryckte sedan 350 kvar till en säker seger.
– Tussarna var kvar i mål och hon gjorde det jättebra, kommenterade Eriksson.

I ett uttagningslopp till Dam-SM vann Susanne H Osterling mycket enkelt med Robert Bergh-tränade Caligula (e. Coktail Jet), trots att hästen inte startat sedan i november.
– Jag gick ut i tredjespår redan 1200 kvar och det löste sig perfekt med ryggar. Han kändes ruggigt fin i sista kurvan, berättade Osterling, som får med sig Jessika Sidbäck (Balotelli Crown) till Dam-SM-finalen i Gävle.
Jessika vann sedan B-tränarsegerns final (lopp 10) med Patrik Gidlund-tränade Hunkydory Degato (e. Pine Chip).

I Norrlands Elitserie för ston (V64-4) höll Örjan Kihlström undan från spets bakom Fredrik Palm-tränade Fröken Sting (e. Zola Boko).
– Vi fick ett par tryckare under vägen, men hästen höll undan på ett bra sätt till slut, kommenterade Kihlström.

I Sommartravsmontén (lopp 3) blev det en stenhård upploppsduell mellan ledande Igor Sånna (e. Make It Happen) och attackerande Ashbury Park. Men årets vinnare av Montéeliten på Solvalla, Jonathan Carre höll undan med nos tillsammans med Igor Sånna.

Lars-Erik Karlssons Alfa Lina (e. Klack Jo) visade härlig fart i ett treåringslopp för kallblod tillsammans med Örjan Kihlström. Från spets segrade ekipaget på 1.28,6a/2140 meter och tjänade 50.000 kronor.
– En riktig flygmaskin, sammanfattade Kihlström.

Jan-Olov Persson-tränade Skorpion (e. Skibber) avslutade kvällen på Bergsåker genom att vinna ett försök i Dubbelcupen med Rikard N Skoglund i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.