Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trebol är friad

Foto: MIA TÖRNBERG
Trebols startförbud är upphävt. Foto: MIA TÖRNBERG

Hästen Trebol, som tidigare i år blev avstängd för doping, är friad av franska centralförbundet.

Publicerad:

Det var den 11 och 13 mars som den spanska stjärnhästen Trebol testades positivt för doping. Dopingtesterna bestod av två urinrpover som båda visade sig innehålla spår av morfin och oripavin, vilka är förbjudna substanser.

Proverna togs i samband med starten Grand Criterium de Vitesse den 13 mars. Hästen slutade fyra i loppet på den franska rivieran, men diskvalificerades och efter loppet följde ett startförbud i väntan på utredning. Nu har franska centralförbundet släppt domen - som friar Trebol.
 
Franska förbundet konstaterar att substanserna har funnits i Trebols foder och de kan inte utesluta att fodret blivit förorenat, enligt domen. Tränaren Gabriel Angel Pou Pou får därför inget straff. Trebol är fortsatt diskvalificerad i Grand Cirterium de Vitesse, men den spanske hästens startförbud är upphävt.
 
Den friande domen innebar att Trebol kunde bjudas in och delta i söndagens Copenhagen Cup. Gabriel Angel Pou Pou och Trebol har där fått tredjespår bakom bilen. Eftersom startförbudet är hävt är också Trebol en tänkbar kandidat för Elitloppet.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.