Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje grupp I-segern

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Jean Michel Bazire. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Davidson du Pont fortsätter att vara bäst när det gäller.

Publicerad:

Han kom till start som storfavorit när grupp I-loppet Prix de l’Etoile (€240 000) skulle avgöras. Tio hästar kom till start och de två femåringarna Davidson du Pont (e. Pacha du Pont) och Django Riff startade 50 meter bakom de åtta treåringarna. Där fanns andrahandaren Fly With Us som galopperade direkt från start tillsammans med Eric Raffin. Istället var det Fabrize du Gite som anförde fältet med Franck Ouvrie. Favoriten fick ett snällt lopp i det lilla fältet och det var först innan slutsvängen som tränaren Jean Michel Bazire körde fram utvändigt om ledaren. Väl där hade kusken koll på händelserna och den tredje grupp I-segern var ett faktum. Segern var den femte för året och den betalde 108 000 euro. Klockan stannade på 1.10,8/2200 meter.
Bakom vinnaren spurtade Follow You positivt till en andraplats tillsammans med Matthieu Abrivard. Django Riff spurtade in som trea tillsammans med Yoann Lebourgeois. 

Ytterligare ett grupp I-lopp avgjordes på Vincennes under lördagen. Då handlade det om femåringar under sadel över tre kilometer. Där blev det seger för andrahandsfavoriten Durzie (e. Jag de Bellouet). Tillsammans med Alexandre Abrivard travade stoet 1.13.9/3000.
Vinnaren tränas av Laurent Claude Abrivard och segern var den andra för året. Förstapriset i Prix de Normandie var 108 000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS