Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trendy O.K. är död

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Trendy O.K. satte sitt rekord 1.09,7a/1609 meter som trea i ett Sweden Cup-försök 2017. Under karriären tog hon 26 segrar på 54 starter och sprang in 405.402 euro. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Svenskbekanta Trendy O.K. har avlidit. Varenne-dottern drabbades i veckan av svåra tarmproblem och kunde trots två operationer inte räddas, uppger Sulkysport.
– Alessandro är jätteledsen över vad som hänt, säger Jori Turja till Travronden.

Publicerad:

Alessandro Gocciadoros Trendy O.K. tillhörde den italienska eliten och tog hem flera storlopp på hemmaplan under årens gång. Däribland grupp I-loppet Gala Internazionale Del Trotto år 2016 och Campionato Master år 2017.

Järnstoet tävlade också med viss framgång i de nordiska storloppen, dock utan att vinna. I fjol höll hon storstilat till tredjeplatsen i Jämtlands Stora Pris och i våras var hon fyra i Seinäjoki Race från dödens. Så sent som den 18:e maj deltog hon i Prins Daniels Lopp på Gävletravet (oplacerad som fastlåst) och den starten skulle visa sig bli hennes sista. I veckan fick hästen tarmproblem och trots två operationer gick hennes liv inte att rädda, vilket Sulkysport tidigare rapporterat om. 
– Det är väldigt tråkigt och Alessandro är jätteledsen över vad som hänt. Trendy var Italiens bästa sto och hennes värde som avelsto var ovärderligt, säger Jori Turja som arbetar nära Gocciadoro.

Trendy O.K. blev sju år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS