Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tricky Face glänste från dödens: ”Ganska mycket kräm kvar”

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Anders Svanstedts fyraåring tog karriärens första seger på ett imponerande sätt. Valacken var överlägsen i Mantorp. 

Publicerad:

Inför loppet var Peter Untersteiners Hodder storfavorit, men efter en galopp i första sväng blev det ett nytt lopp. Då passade Anders Svanstedt på att dra i högertömmen och köra fram utvändigt ledaren med sin Tricky Face (e. Kiss Francais). Och när ledande Akward Situation kastade in handduken var det bara Let It Be Tooma som såg ut att kunna utmana. Det var lönlöst för Svanstedts fyraåring bara tågade på och vann hur enkelt som helst på 1.15.1a/2140 meter.
– Det blev ett väldigt bra lopp för oss även om det blev dödens och att min häst låg på lite. Det är nog det bästa loppet han har fått. Han hade ganska mycket kräm kvar också och det känds jättebra, sade Svanstedt till Kanal 75.
Intrycket lovade mer än de 137 450 kronor som hästen tjänat på sina 19 starter.

I den avslutande V64-avdelningen var Joakim Lövgrens Staro Leonardo storfavorit, men efter att han blivit av med ledningen varvet från mål i en tuff öppning kunde han inte utmana om segern. Istället var det ledande Dontbreakthebankås och Adrian Kolgjini som såg upploppet först efter en inledande kilmeter på 1.10,3. Det blev för tufft och efter ett lopp i tredje invändigt var det Ferry Boko (e. CantabHall) och Carl Johan Jepson som kunde ta sig förbi den sista biten.
Det var drygt ett år sedan Ferry Boko senast satte nosen först och dessutom gjorde han det för första gången hos Ola Samuelsson.
– Han är hedersam och gör sitt jobb mest varje gång även om han haft lite svårt att sätta nosen först. Nu fick han ett drömlopp av kusken och han tackade och tog emot, sade Samuelsson. 

Hemmajubel blev det när Stefan P Petterssons nyförvärv Zenzero Jet (e. Pine Chip) spurtade till seger längst ut i banan. I sin andra start för Mantorptränaren travade fyaråingen 1.13.9a/2140 meter. Det var hans sjätte seger i karriären. Trots det har han bara 191 833 kronor på kontot.
– Det är en fin häst som kämpar på och jag är jätteglad för det här. Nu visade han vilken kämpe han är. Det är samma ägare som har Oasis Bi, sade Stefan P Pettersson.

Klockan stannade på 1.11,7a/1640 meter. 

Måndagens vinnare i Mantorp
Lopp 1: Electric Rain (e. Muscle Hill) – Peter Untersteiner
Lopp 2: Inspector Gadget (e. Athos Tilly) – Kim Eriksson
Lopp 3: Groupie Doll (e. Bold Eagle) – Jörgen Westholm
Lopp 4: Shutter Island (e. Intoxicated) – Claes Svensson (Stefan Dahl)
Lopp 5: Martin Tooma (e. Dream Vacation) – Kevin Oscarsson (Dick Robertsson)
Lopp 6: Tricky Face (e. Kiss Francais) – Anders Svanstedt
Lopp 7: I Am Rapida (e. Ken Warkentin) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 8: Zenzero Jet (e. Pine Chip) – Kim Eriksson (Stefan P Pettersson)
Lopp 9: Ferry Boko (e. Cantab Hall) – Carl Johan Jepson (Ola Samuelsson)
Lopp 10: Gargamel Sisu (e. Classic Photo) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 11: Gullabo Däck Bling (e– Enjoy Lavec) – Anton Knutsson (Kent Knutsson)
Lopp 12: Souvenir d’Inverne (e. Zola Boko) – Carl Johan Jepson (Janne Svart)

Lira nästa gång: Staro Nashville blev nerflyttad som måletta i lopp 5. Han stod för en fin insats och närmar sig toppformen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS