Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Hedberg/Andersson

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Pär Hedberg ordnade en tränartrippel på Axevalla. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Hemmatränaren Pär Hedberg slog till med en trippelseger på Axevalla och använde sig av Mikael J Andersson på samtliga sina hästar.

Publicerad:

Axevalla, V64, 11 april

Framgångarna startade redan i det inledande loppet. Mikael J Andersson körde fram i dödspositionen dryga varvet från mål med fyraåringsstoet Iris Palema (e. Symphonic Hanover). Därifrån vann ekipaget säkert när Robert Berghs favorit Dream Madrik inte fungerade i travet.
– Hon blev väldigt laddad i volten, men hästen klarade upp det, påpekade Mikael.

Ledning från start till mål blev det för Andersson/Hedberg med Bålsta Palema (e. Symphonic Hanover) i V64-avslutningen.
– Det är en härlig inställningen på Bålsta Palema, han krigar verkligen. Hästen har lite problem med svängarna, men i dag kändes det bättre än tidigare, sade Mikael.

I tionde loppet möttes två obesegrade fyraåringar; Robert Berghs Gianluca Boko (e. Yankee Glide) och Pär Hedberg-tränade Southwind Feji (e. Muscle Hill), som startade 20 meter bakom. Duellen avgjordes inte förrän 50 kvar och det blev Southwind Feji som såg till att hjälpa Mikael J Andersson och Pär Hedberg att fullborda trippeln. För Southwind Feji var det fjärde vinsten på lika många starter.
– Nu mötte Southwind Feji en väldigt bra motståndare och det gick så snabbt sista 700 att man nästan blev tårögd, sade Mikael.
Pär Hedberg var inte mindre nöjd:
– Det var riktigt häftigt att se den här duellen, ingen av hästarna ville förlora.

Anders Svanstedt valde ett offensivt upplägg bakom egentränade Lasken Palema (e. Gidde Palema) över passande 3.140 meter. Han svarade ut storfavoriten Digital Archive och kunde sedan fuska bort lite mitt i loppet. Det såg helt klart ut 150 kvar, men Valentino Strix (med kortare galopp) hann bli lite närgången sista biten.
– Hästen kändes bättre än någonsin. Jag undrade nästan i provstarten om det handlade om en fyraåring som knappt sett en bana tidigare. Jag körde nog för långsamt mitt i loppet, för Lasken hade gått om krafter kvar sista biten. Jag behövde dock aldrig rycka norsken, kommenterade Anders Svanstedt, som även passade på att spräcka segernollan som kusk i den nya guldblåfärgade dressen.

I det efterföljande V64-loppet tog Anders hjälp av Carl Johan Jepson bakom fyraårige From Above-valacken Viking's Topline. Segern kom efter en perfekt smygresa invändigt och därefter lucka 250 kvar.
– Han hade lite problem efter vägen, men visade fin inställning, summerade Carl Johan.

Anders Svanstedts sambo Sofia Aronsson fick också en V64-seger, detta genom årsdebuterande Pompano Euphoria (e. Judge Joe) med Rudolf Haller i sulkyn (V64-5). Här handlade det om en fin smygresa i tredje par invändigt och vass spurt.
– Det här var min första seger i Sverige. Nu får hon stanna kvar i Sofias stall fram till i september, så får vi se om det kan bli Breeders Crown i Tyskland, sade Rudolf, som varit med länge på den europeiska travscenen.

I lärlingsloppet (V64-3) hittade Petter Engblom tredje par utvändigt trots spår tolv bakom bilen med pappa Raoul Engblom-tränade Zoccer City (e. Mythical Lindy). Spurten bet sedan bra och segern blev säker närmast före den startgalopperande storfavoriten Lima Mermaid).
– Vi hamnade bra till och det var bara att köra. Jag kände att det fanns hur mycket krafter som helst och jag är faktiskt inte det minsta förvånad över segern, kommenterade Petter, som faktiskt tog sin allra första kuskvinst!
Oddset blev hela 65,77.

I det andra lärlingslopp för kvällen (V64-4) vann Peter Untersteiner-tränade Rex Lane (e. Qwerty) väldigt enkelt för Sören Boel. Ekipaget tvingades till en 1.10,9-öppningen första halvvarvet för att nå spets, men kunde sedan strypa tempot betydligt andra femhundringen.
– Hästen var ruskigt fin och det var lika enkelt som det såg ut, sade Sören.

Robert Bergh gästkuskade bakom Ulf Stenströmer-tränade treåringsstoet Shannon Broline. Ekipaget spetsade, men var chanslös att svara den positionen dryga varvet från mål. Robert hittade ut i slagläge i slutsvängen och var först i mål före bra avslutande Peter Untersteiner-träningen Klara Håleryd (e. Quite Easy U.S.). Men Shannon Broline blev diskad för en trängning cirka 300 meter från mål. Förstapriset var 50.000 kronor.
– Jag hade ingen koll på trängningssituationen, utan var nöjd med andraplatsen. Men nu blev det bonus, kommenterade Peter, som alltså ordnade två tränarsegrar.
Peter segrade även som kusk i det avslutande loppet med Åsa Brose-tränade Crazy Beautiful (e. Running Sea). Det var det sjuåriga stoets första seger i 21:a starten, men första loppet för Brose.

Mimmi Elfstrand-tränade fyraåringen Super Grabben (e. Lovely Lidob) kunde vinna ett lopp för hästar med högst 20.000 kronor på kontot. Detta trots en 1.13-öppning till spets och att han sedan tvingades släppa ledningen. André Eklundh fick dock bra snurr på hästen när öppningen kom från vinnarhålet.
– Det är skönt att få visa upp en bra häst som jag trott på från första början. Super Grabben har det mesta, kommenterade Mimmi Elfstrand, som numera är Axevallatränare och håller till på Bjertorp.

Rätt V64-rad:
1-10-12-3-11-1

6 rätt: jackpot
5 rätt: 19.304 kr
4 rätt: 422 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS