Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Salmela

Foto: HANOLD/ALN
Petri Salmela tog en trippelseger som tränare i Boden. Foto: HANOLD/ALN

Petri Salmela tog en trippel som tränare genom Canwin B.F., Dwight Sisu och Lawless Laday.
I fjol var det just Salmela som toppade tränarligan före Hanna Olofsson och duon ligger i topp även i år.

Publicerad:

Canwin B.F. (e. Weingartner) fick göra jobbet utvändigt ledaren Mellby Fake och slutstriden blev så tuff att inte ens målkameran kunde skilja hästarna och det blev dött lopp.
– Det är en stor häst som går tungt balanserad och man får lätta honom framöver. Han har stor motor, men har inte speeden och jag tycker att Petteri Joki gjorde rätt även om det kan ha sett konstigt ut när han gick fram utvändigt ledaren, säger Petri Salmela.
Dwight Sisu (e. Muscles Yankee) kom från ett uppehåll och visade förbättrade takter när han spurtade till seger.
– Han har tränat som en demon, men det har strulat i loppen. Nu gjorde hästen första starten som valack och såg mer stabil ut, sade Petri Salmela.
Lawless Laday (e. Clerk Magistrate) avslutade tävlingarna när han kördes till ledningen in i andra kurvan och höll undan hela vägen som kvällens snabbaste i voltstart.
– När han har form kan hästen göra loppen själv. Han fick en bra start och kom till ledningen och gjorde en bra prestation, sade Petri Salmela.

Hanna Olofsson-tränade Valley Streamline (e. Running Sea) var kvällens snabbaste när han vann från ledningen.
– Han har hittat formen bara och kan vara så här bra. Det fanns en tanke på att öppna och när hästarna utifrån inte var snabbare körde jag i spets. Han är ganska beroende av att gå barfota och ska inte starta varje vecka, sade Hanna Olofsson.  

Finalen i Greivins Minne körs i Boden 31 maj och Lykkje Snert (e. Spikeld) och Vårvind (e. Hallsta Lotus) vann försöksloppen från ledningen.
– Jag har kört Lykkje Snert tidigare och vet att det är en snabb häst, som är bra på 1600 meter. Han har haft en gaffelbandsskada och kanske behövde lopp i kroppen, men kändes fin och hade ett bra tag om bettet över mål, sade Krister Söderholm.
Malin Viklund körde Vårvind:
– Vårvind har varit på gång några starter utan att det har fungerat fullt ut. Det är mycket humör i henne. Antingen tar hon i eller inte och idag ville hon vara med. Hon svarade ärligt och jag behövde inte begära något av henne.

Loving You Deeply (e. Love You) har blivit allt bättre under året och kunde runda alla trots högsta numret i en spårtrappa.
– Hon gick ett enormt slutvarv i Torneå senast och jag var imponerad. Jag trodde hela dagen att jag skulle vinna och det underlättades av att det var körning. Inbyprinsen är bra, men jag hade bättre häst idag, sade John Östman.

Nästa gång:
Kossu Sisu (lopp 5, V5-1) visade form efter galopp.

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS