Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Untersteiner

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Peter Untersteiner körde Martin de Bos för första gången och vann direkt från ”omöjligt” läge, Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Det blev tre gånger Untersteiner i V86-loppen på Åbytravet.

Publicerad:

Först ut var Johan Untersteiner med egentränade Niky Flax (e. Love You). Segertaktiken blev ett spårsnålt lopp i tredje par invändigt/vinnarhålet och sedan full anfallsorder via open stretch.
– Det blev bra fart på loppet och jag njöt hela vägen. Jag ryckte norska gasen till slut, men behövde aldrig använda urryckarna, sammanfattade Johan Untersteiner, som även segrade med egentränade fyraåringen Rapide Yoda (e. Up And Quick) före V86-spelet.

I Diamantstoförsöket på Åby (V86-5) lyckades Peter Untersteiner ta V86-omgångens enda favoritseger. Det gjorde han bakom egentränade fyraårsstoet Vinci I.M. (e. Cantab Hall). Untersteiner fick spets men tvingades släppa till La Marke för att sedan överta täten igen. Första 500 avverkades i 1.09-tempo.
– Stefan Söderkvists häst var så het att jag bestämde mig för att släppa och sedan försöka överta igen. Det blev en tuff inledning men det här är en härlig travare. Hon flyter lätt ovanpå och har dessutom blivit startsnabb, sade Peter Untersteiner, vilken även agerade framgångsrik lånekusk bakom Petri Puro-tränade Martin de Bos (V86-7).
Här såg det länge hopplöst ut med en resa i sjätte par utvändigt, men när de körde 1.12,1 i täten första varvet öppnades ändå vissa möjligheter.
– Hästen var loj mest hela vägen, men gick ordentligt när jag väl sade till honom, påpekade Untersteiner, som körde Martin de Bos för första gången.
Segertiden blev 1.11,8a/1640 meter och det var faktiskt hästens första seger hittills i år.

Den fjärde V86-vinsten på Åby gick till Kevin Oscarsson. Med egenägde Bear A Perfection (e. Aperfectyankee) blev det spurtvinst från fjärde par utvändigt.
– Jag och sambon var på Alebäcks Stuteri och gillade den här hästen när vi såg honom. När han sedan gick åter på auktion ringade jag upp och köpte Bear A Perfection. Han har alltid haft bra ork, men det har ändå blivit en krokig väg framåt. I dag kändes det dock bra när vi fick fritt 300 kvar, sade Kevin Oscarsson.

Torbjörn Jansson fick åter stifta bekantskap med Katja Melkko-tränade fyraåringen Mas Capacity (e. Conway Hall), som vann bekvämt från ledningen (V86-2) trots att hästen låg på lite väl mycket där framme.
– Mas Capacity gick ju en 1.12-tid senast jag körde honom, så jag tyckte att det kändes väldigt bra när vi kom till ledningen. Jag blev lite orolig när han släppte grejorna en smula 50 kvar, men det ordnade upp sig, sade Torbjörn Jansson.
Samboparet Jenni H Åsberg och Tomas Pettersson har form på sitt stall. Lördagens V75-seger i Skellefteå med Gossip's Lord följdes på Solvalla upp med en V86-seger. Detta med jätteskrällen Avantis Red Witch (e. Turbo Sund) från vinnarhålet.
– Jag är väldigt överraskad, då hästen inte hade startat på ett tag, påpekade Jenni H Åsberg.

Stefan Melander hade fyra hästar med i treåringsloppet (V86-6) och det blev seger för Örjan Kihlström med stoet Intercepted (e. Scarlet Knight).
– Vi fick ett vilsamt lopp och hade turen att få luckan 300 kvar. Hon avslutade sedan väldigt bra, sade Kihlström.
Det här var andra segern i fjärde starten.

V86-spelet avslutades med Emilia Leo bakom Fredrik Wallin-tränade Keycard (e. Pine Chip). Ekipaget vann säkert från fjärde par utvändigt.
– Hästen hade krafter sparade senast, vilket hon fick tillbaka i kväll. Det känns som att Keycard har fått en nytändning hos Wallin, kommenterade Emilia Leo.

Det blev nytt omsättningsrekord på V86 med noteringen 45.028.859 kronor och ”åttorna” belönades med drygt 2,9 miljoner kronor vardera.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS