Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Westerholm

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Nicklas Westerholm hade en fin söndag i Östersund med en trippelseger. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Nicklas Westerholm blir Bergsåkerstränare redan den 1 december. Under söndagen i Östersund gjorde han bra reklam för sig genom att ta en trippelseger med Robert Bergh-tränade hästar.

Publicerad:

I Grand Slam 75-inledningen gav Nicklas Westerholm en bra resa åt Robert Berg-tränade Dragon Starfly (e. Juliano Star) i andra par utvändigt. Mitt på sista bortre långsidan kunde Westerholm bara köra rakt fram i andraspår och överta ledningen. Därefter var det inget snack om saken för den här annars så osäkre sjuåringen.
– Det känns som att det kan bli en bra häst. Han behöver fortfarande lite vikt för att kunna hålla ihop travet och är lite svår första biten. Men nu gick det vägen, kommenterade Nicklas Westerholm, som noterade segertiden till 1.18,4a/2640 meter.

Westerholm fortsatte segertåget med Robert Bergh-tränade storfavoriten Mon's Sirocco (e. Infinitif). Från spets hade han inga problem att hålla undan i GS75-4. Enda dramatiken var att hästen galopperade kort efter mållinjen.
– En väldigt fin och lättplacerad häst. Hon slappnade av och kotade över strax efter mål. Jag borde kanske ha haft henne mera skärpt, sade körande Nicklas Westerholm.

Det blev även en tredje kuskvinst för Westerholm bakom en Bergh-tränad häst. Det var Island Life (e. Pine Chip) som vann mycket enkelt från spets i GS75-avslutningen. Westerholm fick strypa tempot till 1.15,6 första varvet och då uteblev all spänning.
– Jag kunde ha vunnit med fyra hästar i dag, men man får vara nöjd med tre vinster. Det kändes allmänt bra hela vägen med Island Life. Det här är en riktig V75-häst, sade Westerholm.

I ett sprinterlopp (GS75-2) spårade  favoriten Yesyesyes i det längsta, men fick ge sig precis på linjen mot vinnarhålets Oki Hörsta (e. Cesar Duo) och Magnus A Djuse. Det här var andra gången i rad som Djuse satte sig upp bakom den här fyraåringen och vann också för andra gången med den tidigare segerlösa Aleksi Kytölä-träningen. Men Magnus trodde inte att han tog hem loppet – utan det blev en positiv överraskning för honom när resultat kom och han själv var borta på stallbacken. Tvåan Girgio B.R. var inte långt ifrån att hinna fram med sin rappa spurt.
– Jag var ganska säker på att jag var trea. Så det skulle vara kul att se målfotot, sade Djuse, som även vann GS75-5.

Här körde han tillsammans med Daniel Wikberg-tränade Tempel L.B. (e. Conway Hall) fram utvändigt om ledande favoriten Charlie Mearas. Djuse hade sedan full koll på läget och det hela underlättades också av att ledaren galopperade till slut.
– Men den var jag inte rädd för, utan vi hade kunnat köra förbi redan 800 kvar om jag önskat det. Tempel L.B. stannade till lite när han blev ensam, men det fanns krafter kvar, sade Magnus Djuse.
Den sistnämnde låg två segrar efter brodern Mats E Djuse i championatstriden före dagen tävlingar. Nu plockade han in en pinne på Mats – tre tävlingsdagar återstår i Östersund.

Ulf Ohlsson visade körhänderna när han lotsade väldigt osäkra Nygårds Josefin (e. Järvsöfaks) felfritt hela vägen i GS75-3. Ohlsson gav sig på i tredjespår dryga varvet från mål och Josefin var starkast till slut.
– Hon skötte sig i dag och det var tacksamt. Jag ökade farten successivt under slutvarvet, sade Ulf Ohlsson, som vann på 1.29,1/2140 meter.

I ett fina kallblodsloppet Bertil Bäckmans Minne (GS75-6) spurtade Don Viking (e. Järvsöviking) till säker vinst från fjärde par utvändigt.
– Det såg bättre och bättre ut. Han skulle få ett rygglopp i dag och det blev perfekt. Hästen har varit otrolig under året, sade tränaren Stefan Dellbro och fick hjälp av kusken Ove A Lindqvist.
– Jag hade bestämt före loppet att hästen skulle få gå på speed. Det fanns faktiskt ganska mycket krafter kvar i mål, då han bland annat hade huvan odragen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS