Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelmiljonär flögs från Frankrike till USA

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En gammal norskt årgångstopp och Björn Goop-träning är snart på plats i Nancy Takters amerikanska travstall.

Publicerad:

Det är numera sexårige hingsten Vainqueur R.P. (e. Infinitif) som trots coronakrisen tagit sig via flyg från Frankrike till USA.
– När vi andra är avstängda från utlandsresande lyckades Vainqueur R.P. tidigt under tisdagen ta sig fram till USA från Frankrike. Efter några veckors karantän är hästen redo att ansluta till mitt team, berättar Nancy Takter via sitt twitterkonto.

Vainqueur R.P. inledde sin karriär hos Svante Båth, men blev efter försäljning en årgångstopp i Norge för Frode Hamre. Han slutade bland annat fyra i både norska Kriteriet och Derbyt samt vann Axel Jensens Minneslopp för fyraåringar. I slutet av december 2018 var  Vainqueur R.P. först i mål i grupp II-löpningen Prix de Croix på Vincennes, men diskades i efterhand på grund av oklara tränarförhållanden.

Björn Goop tog över träningen av Vainqueur R.P. före elitloppshelgen förra året och i hans regi blev det bland annat seger i Victory Tillys lopp på Solvalla. I slutet av september flyttades hästen till Frankrike och William Bigeon. Efter sju starter hos honom (sista loppet den 27 februari) är det nu alltså USA och Nancy Takter som gäller.

Sammanlagt har Vainqueur R.P. ordnat 14 segrar och tjänat 338.956 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS