Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelseger för Goop

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Short In Cash fick segerdefilera direkt i sin årsdebut. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Björn Goop vann inte bara med Nadal Broline på Solvalla under tisdagskvällen. Nej, han bokförde sig för en prydlig trippel som både kusk och tränare.

Publicerad:

För femårige Short In Cash (e. Ready Cash) handlade det om årsdebut i V64-inledningen. Här körde Goop till ledningen cirka 1100 kvar och vann sedan bekvämt på fina 1.12,9/2140 meter.
– Han var jättebra. Tidigare har hästen agerat lite ojämnt, men förhoppningsvis ska han nu sluta floppa. I dag visade han i alla fall upp sin bästa sida, sade Björn Goop.

Med Cameron Dream (e. Syrinxian) blev det tidig ledning för Björn i ett långlopp (V64-5). Ingen kom i oroande närhet över upploppet och det här var första segern i andra starten för Björn.

Daniel Redén var riktigt nöjd efter att treårige Alert Kronos (e. Trixton) segrat från dödens för Örjan Kihlström i V64-3. Detta på 1.13,9a/2140 meter.
– Han var otroligt bra. Jag gillat hästen skarpt, kolla vilken biff det är! I värmningen sprang han dock mest bara och smågalopperade, sade Redén.
Det här var andra segern i tredje starten.

Bara fem hästar slogs om en direktplats till Montéeliten (V64-2). Favoriten Assault (e. Weingartner) segrade enkelt för Sofia Adolfsson från ledningen, närmast före montédebutanten Nappa Scar.
– Det här var jättekul, bara att hålla i sig. Det är tufft att gå ut i Montéeliten, men jag tror inte att hästen gör bort sig om Daniel Wikberg bestämmer sig för att starta, sade Adolfsson.

Pirjetta Laakso hade svårt att hålla tillbaka tårarna efter det att hennes Flavienne Lascaux (e. Orlando Vici) från ledningen hållit undan med Jorma Kontio i sulkyn i ett stolopp (V64-4). Ekipaget ryckte i slutsvängen och skaffade ointagliga längder. Det här var det fyraåriga stoets andra raka seger.

I Scandal Plays lopp, tillika uttagningslopp till Breeders Course, var Sten O Jansson-tränade Belker (e. Scarlet Knight) tillbaka som en vinnare igen. Från ledningen blev det väldigt enkelt för Torbjörn Jansson på nya rekordet 1.14,0a/2140 meter. Någon plats i Treåringseliten blev det dock inte för Belker eftersom han inte är anmäld i Breeders Course. Det är dock fallet för måltvåan Sahara Peyote. Hela en miljon kronor väntar vinnaren i Treåringseliten. Sista försöksloppet avgörs på Jägersro i kväll.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS