Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelseger för Östre

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Ole Johan Östre var dagens man på Årjängstravet med en trippel. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Norske Ole Johan Östre hade med sig fina hästar till Årjängs midsommartävlingar och ordnade en prydlig trippelseger.

Publicerad:

Ole Johan Östre inledde med att sätta dit egentränade femåringen Red Bar (e. Revenue) från spets i ett försökslopp för varmblod till Årjängs Hästkrafthelg. Det krävdes 1.10,2 första 500, men sedan fick Östre strypa tempot till 1.14,0 första rundan och vann sedan lätt när flera konkurrenter galopperade på upploppet.
– Red Bar kan galoppera och gå i passgång lite upp till bilen, men när väl starten går är han kusligt startsnabb. Speciellt första 50 meterna så följer han bilen och jag kan inte påminna mig om att jag kört någon startsnabbare häst. Han vann också lätt och jag är stolt över hästen, sade Östre, som kunde notera segertiden till 1.14,2a/2140 meter.
Ole Johan Östre tog även hem det andra försöksloppet. Segerreceptet blev det samma – spets och slut bakom femårige Le Rapide (e. Revenue).
– Det här är en häst som är rädd för stänk och tittar runt på det mesta. Hon var dock gynnad av att tävla med pisk och jag ville verkligen köra i ledningen, kommenterade Östre, som fullbordade en trippelseger i det avslutande comebackloppet.
Där vann han med egentränade elvaåringen Alone Man S.T. (e. Storstadsbusen).

Mer Norge blev det i V65-2, ett uttagningslopp för kallblod till Årjängstravets Hästkrafthelg den 12 juli. Anders Wolden Lundström körde till ledningen med egentränade Fröyu Birk (e. Bork Odin), som efter 1.29,8 första varvet vann enkelt på 1.28,6a/2140 meter. Första priset var 35.000 kronor medan det väntar 60.000 kronor i finalen.
– Det ska bli spännande med finalen. Hästen var borta länge på grund av en gaffelbandsskada, men han har känts bra hela tiden i träningen sedan vi satte igång i november. Det är en flegmatisk typ med bra fart. I dag var det dock ganska nära galopp från start, berättade Anders Wolden Lundström.

I det andra försöksloppet till Årjängstravets Hästkrafthelg (V65-4) blev det en överlägsen favoritseger genom Magnus Teien Gundersen och fyraårige Egon N.O. (e. Bork Odin). Ekipaget spetsade och fick sedan köra i 1.29-fart första varvet. Sista 400 åkte Gundersen bara ifrån de övriga och det här blir något att bita i för övriga i finalen. Egon tog sin fjärde årsseger på lika många starter och segertiden skrevs till 1.26,5a/2140 meter.
– Hästen var väldigt bra i fjol, men mötte tufft motstånd. I dag behövde jag aldrig visa pisken, utan han vann väldigt enkelt. Egon visade att han kunde hävda sig mot årgångstoppen i början av förra året och vi siktar mot Derbyt längre fram i år, sade Magnus Teien Gundersen.

Niclas Benzon bjöd på fartfest tillsammans med Lars Järpedal-tränade Key West Snapper (e. Zola Boko). Från innerspåret bakom bilen laddade Niclas Benzon det som gick med Key West Snapper i Midsommarsprintern (V65-5) och lyckades hålla upp ledningen när både Grand Illusion och Papidoux galopperade.
– Det var nog tur att Jepsons Grand Illusion hoppade, annars hade vi nog inte kunnat hålla ledningen, sade Benzon, som öppnade första 500 på 1.09,3.
Det inledande varvet gick efter 1.10,7 men ändå höll det hela vägen på 1.11,4a/1640 meter.
– Jag fick köra på hästen från start och han blev sedan väl pigg. När jag försökte dra ihop honom så började han fuska med travet, så då var det bara att låta honom springa istället. Det här är en otroligt fin häst, sade Benzon.

Micael Stjernström gav Jesper Hedqvist-tränade Stole The Show (e. Weingartner) en perfekt smygresa i tredje par invändigt i Midsommarstayern (V65-3). Ekipaget kunde sedan avgöra ganska lätt till slut på 1.16,6a/2640 meter.
– Det här är min första uppfödning, så det känns lite speciellt. Vi trodde mycket på honom som treåring, men nu verkar vinterträningen ha gjort susen, så han ser ut att bli bättre i år, sade Jesper Hedqvist.

I Midsommarkransen för treåringar (lopp 8) segrade Carl Johan Jepson med Björn Goop-tränade Blissful Ignorance (e. Maharajah). Det treåriga stoet tog sin första seger hittills på 1.17,4/2140 meter och tjänade 50.000 kronor.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS