Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Trodde karriären var över"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Dedes Mythical och Sune L Nilsson tävlar i V86-2 Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

I kväll körs V86 från Solvalla och Jägersro. En som startar är Dedes Mythical - som förra året var långtidsskadad. Tränare Sune L Nilsson trodde ett tag att hennes karriär var över. Men Dedes Mythical har bevisat motsatsen och visar sig numera starkare och starkare i varje lopp.

Publicerad:
I kvällens V86-2, från Solvalla, startar Dedes Mythical. Det var i fjol som hon drabbades av hjärtmuskelinflammation och tvingades vara borta i flera månader. 
 
– Ett tag trodde jag att det var kört. Men vi började om igen och i våras började hon visa sig bra igen. Då fick jag upp hoppet igen och nu har hon visat sig bättre och bättre i varje start. Det är väldigt kul eftersom att hon är en bra häst, säger Sune L Nilsson.
 
Det femåriga stoet Dedes Mytical har i år vunnit två lopp. I senaste starten blev det en andraplats. Sune L Nilsson är hoppfull även i kväll.
 
– Formmässigt är det bra just nu, hon känns pigg. Senast gick hon väldigt starkt och avslutade bra. Om hon presterar som då är hon bland dem tre bästa. Jag gör inga förändringar tills i kväll. Men motståndet är bra i dag och allt beror på loppets utgång. Jag hoppas att det ska gå bra och att hon får forsätta att vara frisk utan bakslag, säger Sune L Nilsson.
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS