Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tummen upp för Action

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Olle och Action Launcher. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Tio segrar på 56 starter och redan i mars har Olle Alsén nästan kört in hälften av det han gjorde ifjol.
Idag hoppas han på Action i Borlänge. 

Publicerad:

Gävletränaren har tre startande hästar under Rommes lunch. Fyraåriga Gigantic Boko (V4-1) vann på 1.16,9/2 140 meter från spets ifjol. I årsdebuten står hon med tillägg. 
– Hon gick bra som treåring utan att vara färdig. Hästen är inte vässad nu heller och har fått två banjobb, varav det snabbaste på 1.20. Hon tävlar med öppet huvudlag och ”bondbalans” och det blir inget överoffensivt upplägg den här gången, säger han.
Action Launcher (V4-3) låter det mer påställt på. 
– Ja, han är i sitt livs form, som det känns. Hästen stressade upp sig efter ett par omstarter senast, men gick väldigt bra efteråt. Jag tycker att hästen möter ungefär lika hårt motstånd som vid segern i Gävle den 6 februari och nu får han äntligen tävla med ordinarie balans, barfota bak. Jag kör ut med segerchans, säger han. 
I P21-loppet (lopp 5) har han fyraårige Maison Plage, som gör första starten efter kastration.
– Hästen har visat snabba takter ända sedan han var två år gammal, men stött på Policy Of Truth och Makethemark de gånger han varit riktigt på topp. Hästen är kastrerad i vinter och han borde vinna snart. Vi startar i ett ”uppsamlingslopp” idag och jag kör bort poäng om vi inte är bland de tre så det är klart jag tror på honom, säger Olle Alsén.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS