Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tumör upptäckt på Jimmy Takter – ska opereras

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Det började med smärtor i nacken.
Nu väntar en komplicerad operation för Jimmy Takter.
– Det kan vara cancer, men troligen är det inte det, säger Takter till Harness Racing Update.

Publicerad:

Jimmy Takter berättar öppet om den senaste tiden för Harness Racing Update. Redan i februari började han störas av smärtor i nacken och efter att han i samband med en tävlingskväll i början av september tvingades avstå ett par styrningar på grund av eskalerande smärtor kunde två olika specialistläkare konstatera att han har en tumör på ryggraden.
– Problemet är om tumören och nerverna i ryggraden har växt samman, att nerverna går genom tumören, då blir det ett stort problem för då kan man inte plocka bort den. Då måste man krympa den, säger Jimmy Takter till Harness Racing Update.
– Det kan vara cancer, men troligen är det inte det. Jag har haft två läkare som har tittat på den och båda säger att det är väldigt osannolikt att det är cancer.
Oavsett väntar en komplicerad operation.
– Jag är lite orolig så klart, med en operation som den här vet man inte om man kanske vaknar upp och inte kan röra på sina fötter. Även en lyckad operation kan medföra en del nervskador.
Nu hoppas Jimmy Takter att operationen blir av inom kort.
– Förhoppningsvis blir det av så snart som möjligt. Jag hoppas få samtal på måndag och att det blir av nästa vecka.
Hela intervjun med Harness Racing Update finns här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS