Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tungviktsmöte i Bergen?

Foto: Roger Svalsröd/Kanal 75
Ferrari B.R. vid seger i Jarlsberg i fjol. Foto: Roger Svalsröd/Kanal 75

Comebacken är nära för Ferrari B.R. Femåringen ska starta i Bergen den 27 oktober och där kan ha få möta en välmeriterad kullkamrat.

Publicerad:

Ett ömt knä har hållit Ferrari B.R. borta från tävlingsbanan sedan Copenhagen Cup i maj. Förra månaden kom dock positiva rapporter från tränaren Per-Oleg Midtfjeld och nu är världsrekordhållaren redo för en återkomst. En återkomst som sker i Kniksens Äreslopp i Bergen kommande lördag, skriver Trav og Galopp-Nytt.
– Det var inte så mycket att välja på och det här loppet passar bra, även om det inte är så frestande att resa till Bergen så här års, säger Midtfjeld till TGN.

Loppet i Bergen är öppet för den äldre eliten och TGN skriver att kretsen runt en annan norsk topphäst har aviserat start. Ferrari B.R:s kullkamrat Born in the U.S.A. har ägnat sig åt avel under sommaren, men kvalade nyligen på 1.14,3. Muscle Hill-sonen gjorde sin senaste start i Europaderbyt på Solvalla i september i fjol.

Kniksens Ärelopp körs över 2.100 meter med 125.000 norska kronor till vinnaren. I fjol vann B.B.S.Sugarlight löpningen från dödens.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS