Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TV-profilen i glädjetårar

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Glada miner på Paula Ahlström och Anders Eriksson efter V86-segern med Thunderinmyheart. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Normalt intervjuar hon aktiva inom travet i TV. I går var det Paula Ahlströms tur att ta till orda efter att hennes ögonsten Thunderinmyheart vunnit inom V86-spelet på Solvalla.
– Jag såg inte en meter av loppet, men det här är ”min-för-alltid-häst”, sade en märkbart rörd Ahlström.

Publicerad:

I TV-studion fanns samtidigt maken Per Skoglund, vilken gjorde ett mera samlat intryck när segern var i hamn. Men han var inte desto mindre glad.
– Hästar kan betyda så väldigt mycket för oss människor, oftast är det många jobbiga dagar också, betonade Skoglund, som även gav kusken Anders Eriksson beröm.

Åttaårige Thunderinmyheart (e. Order By Fax) är nämligen ingen lättkörd individ. Han är stark, men det finns många med en betydligt bättre teknik.
– Jag tyckte att hästen kändes fin i värmningen och det var faktiskt komfortabelt under själva loppet. Vi var också gynnade av att loppet kördes i ett så jämnt tempo, kommenterade Anders.

Paula Ahlström var helt klart en av de mest glada personerna i går på Solvalla. Hon hade i lyckans stund svårt att få fram orden när Åsa Elmroth ställde frågor. Inte så konstigt eftersom Paula både är ägare, tränare och uppfödare till Thunderinmyheart, som galopperat i 20 av sina 45 starter. Men nu kom alltså femte segern.
– Jag är så glad över att hästen får visa vad han kan. Han är väldigt speciell och det har varit en lång resa. Framför allt är det nerverna som spökat, men nu verkar det äntligen som att han som åttaåring börjar att mogna lite mera, sade Paula Ahlström.

I V86-2 på Solvalla hade Jägersrotränaren Ronny Palm skickat upp  det åttaåriga stoet Sinfonia d'Amore (e. Love You) för start. Örjan Kihlström fick förtroendet i sulkyn och vann väldigt enkelt från fjärde par utvändigt.
– Hästen har sett trevlig ut från sidan och var också det i själva loppet. Det var en mysig bekantskap som inte var bottnad i mål, kommenterade Örjan.

Timo Nurmos-tränade Magic Cash (e. Ready cash) har hög kapacitet för klassen och fick nu också vinna i V86-6 efter tidig ledning.
– Han är känslig i munnen, det är därför som det blivit en del galopper. I dag var Timo Nurmos väldigt nöjd med honom på förhand och hästen hade mycket krafter kvar i mål, sade Jorma Kontio.

I fjärde V86-loppet på Solvalla skrällde Claes Sjöström till lite med årsdebuterade femårsstoet Bizzi Blizz (e. Prodigious). Detta efter smygresa i tredje par utvändigt.
– Det var lite överraskande att hon presterade så här bra direkt. Samtidigt löste det sig väldigt bra och hon stod fint inne i loppet, sammanfattade Sjöström.

Utanför V86-ramen dundrade Anders Jonsson-tränade Ajlexes Cubano (e. Super Light) från ledningen runt ett sprinterlopp på 1.11,1a. Hur snabbt kommer nioåringen att kunna springa till sommaren?

På Jägersro var det Camilla Jonasson-tränade Queen Of Sand (e. Maharajah) som imponerade mest. I V86-inledningen tvingades hon till en 1.09-öppning för att kunna pressa sig till ledningen efter ett knappt halvvarv. Ändå räckte det hela vägen utan problem på för årstiden fina 1.11,5a/1640 meter.
– Tänk att jag får uppleva något sådant här. Det är en annan ras på den här hästen än jag är van vid, sade Camilla Jonasson och fick hjälp av segerkusken Stefan Söderkvist:
– Det kostade en hel del att komma till spets, men Queen Of Sand klarade av detta ändå. Den här hästen har mycket av allt.

Peter Untersteiner ordnade en tränardubbel inom V86. Först spurtade han till seger med årsdebuterande Cheerful Rivner (e. Beanie M.M.) i V86-3 och sedan höll han undan knappt från ledningen bakom Powderfinger (e. Torvald Palema).
– Cheerful Rivner har haft mycket problem med infektioner, men borde ha en hel del att hämta framöver bara hästen får fortsätta att vara frisk. Det samma gäller Powderfinger bara hans sköra ben håller ihop, sade Peter Untersteiner.

Största skrällen inom V86-spelet levererade Christian Fiore med Laura Myllymaa-tränade Othala (e. Tap In). Det nioåriga stoet avgjorde efter en smygare i tredje par invändigt/vinnarhålet.
– Hon hade otur i Kalmar. I dag trodde jag på ett bra resultat, men inte att hon skulle vinna, sade Laura Myllymaa.

V86-utdelningen:

8 rätt: 660.612 kronor (9 st)

7 rätt: 3.481 kronor

6 rätt: 226 kronor

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS