Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två veckor i buren - nu ändras bestraffningen

Foto: MONTAGE/TR BILD
Foto: MONTAGE/TR BILD

Toppkusken fick två veckors avstängning vid Bergsåkers tävlingar under söndagen – nu ändras bestraffningen på grund av ett misstag.

Publicerad:

Under gårdagen körde Magnus A Djuse på Bergsåkertravet. Med över 1.000 lopp körda under 2019 och en av de som kör mest i hela landet, var det en del som höjde på ögonbrynen när det i resultatlistan stod att kusken fått två veckors avstängning i ett av loppen, för övrig felaktig drivning.

Måldomaren på Bergsåker, Johan Axberg, förklarar.
– Det är helt enkelt så att Magnus missat att välja böter som preferens efter årsskiftet, säger Johan Axberg.

Alla körsvenner under 25 år får istället för böter körförbud som påföljd vid bestraffning. En drivning, som räknas som en andragångsförseelse, innebär med den typen av påföljd två veckors avstängning för det aktuella loppet som hade 35.000 kronor i förstapris. Som kusk under 25 år behöver man aktivt meddela Svensk Travsport att man vill ha böter istället för avstängning, något Magnus A Djuse missat vid årsskiftet.
– Magnus ska alltså ha 1.500 kronor i böter sett till systemet för böter.

Svensk Travsport var tvungna att godkänna ändringen, något de vid 09-tiden under måndagen gjort. Därmed försvinner avstängningen och omvandlas till 1.500 kronor i böter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS