Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tvåa i VM-genrepet – segern till Sverige

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Slide So Easy och Flemming Jensen ska återvända till Yonkers. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Slide So Easy förberedde sig för VM-loppet på Yonkers – men han kunde inte rå på den svenske elitloppshästen. 

Publicerad:

Flemming Jensen och Slide So Easy fick andra utvändigt i loppet i Ålborg under söndagen. I ledningen satt Peter Ingves och Johan Untersteiner-tränade Pastore Bob (e. From Above). Den sistnämnde kunde bestämma där framme och avverka första varvet på 1.14,6.
Då blev det för tufft för Slide So Easy att på allvar kunna utmana om segern. Flemming Jensen drog i högertömmen på sista bortre långsidan och i slutsvängen var ekipaget i närkamp med ledaren.
Men när upploppet kom kunde Pastore Bob rycka undan och skaffa sig ett par längder och segern blev till slut väldigt enkel. 
– Nu fick vi bestämma där framme fast jag hade respekt för Slide So Easy. Kanske att Pastore Bob inte riktigt hittat formen i år, men den kanske är på gång nu, sade Peter Ingves i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.13,3a/2140 meter och förstapriset var 60 000 danska kronor.
Trea i mål blev Steen Juuls Wonderboy med Thomas Uhrberg i sulkyn. 

Daytona från ledningen

En stund senare gjorde fyraåringarna upp i Ålborgs Stora Pris 2019. Då hittade Steen Juul till ledningen bakom egentränade Daytona (e. Ganymede) och där fick han styra tempot som han ville. Även om Dontatello Garbo (tvåa) och favoriten Dumbo (trea) avslutade bra så kunde ändå ledaren hålla undan till seger på 1.14,7a/2140 meter. Förstapriset var 125 000 danska kronor.
I samma lopp fanns Peter Untersteiner och hans Diamondwind med. Varken han eller Thomas Uhrbergs uppsittning Da Vinci Peak hade något med segerstriden att göra.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS