Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tvååring satte världsrekord

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Det gick undan på Delaware County Fairgrounds i Ohio på tisdagen. Action Uncle travade två varv på 800-metersbanan på tiden 1.10,9 – nytt världsrekord för tvååriga hingstar och valacker.

Publicerad:

Värlsrekordet sattes i en division i Ohio Breeders Championship med närmare 30.000 dollar till vinnaren. Där kom Action Uncle (e. Uncle Peter) tidigt till ledningen och utökade undan för undan försprånget till konkurrenterna.

1.10,6 sista fjärdedelen räckte sedan med råge för att bräcka Don Dreams tidigare världsrekord på 1.11,5 som sattes 2016 på samma bana.

Action Uncle, som tränas av Virgil Morgan Jr, har nu vunnit tre av sex starter och sprungit in närmare en kvarts miljon dollar. Han var nära att slå världsrekordet redan tidigare i månaden, då segrade han på 1.11,6 på Northfield Park.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.