Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tvåfaldig miljonär – efter seger i årsdebuten

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Tidig ledning trots dubbla tillägg. Sedan bar det hela vägen till seger för Mack Dragan på Mantorpstravet.
– Det blev en lämplig genomkörare, sade radarpartnern Carl Johan Jepson efter måndagens årsdebut.

Publicerad:

Efter tre månaders tävlingsuppehåll var Mack Dragan (e. Zola Boko) tillbaka på banan under måndagens tävlingar i Mantorp. Där startade Morgan Wilhelmssons häst med 40 meters tillägg, men han var snart i kapp hästarna på första volten. Redan efter 700 meter kunde Carl Johan Jepson köra storfavoriten till spets.
– Han är lite lurig i voltstart. Det är nästan så att han är för startsnabb, så det är lätt att vara för tidig. Den här gången var det precis att vi inte åkte över, sade Jepson som fick dämpa farten efter 1.13,9 första varvet.

Mack Dragan såg sedan ut att sticka undan till en enkel seger, men utvändige Felix V.M. bjöd hårt motstånd in på linjen. Till slut skilde endast en hals mellan duellanterna.
– Jag fick köra till lite på första långsidan och sådant kan sitta i benen. Han kämpade på hela vägen hem och jag tycker att det var en fin årsdebut, sade Jepson.

Mack Dragan tog sig från silverdivisionen till högsta klassen förra säsongen. Efter måndagens årsdebut är han nu tvåfaldig miljonär.
– Det trodde man nog inte när man satt upp bakom honom första gången, men Morgan har gjort ett kanonjobb med hästen, sade Jepson.

Lillebror King of Everything ståtar med tre raka segrar. Äldre syskonen Moving On och King Sir Kir är båda miljonärer flera gånger om. Däremellan i syskonskaran hittar vi Eye in the Sky (e. Quite Easy U.S.) som kan springa fort han också. I Mantorp stannade klockan på nya rekordet 1.13,5 när sexåringen vann ett sprinterlopp från ledningen.
– Han kändes jättefin. Jag fick bestämma andra femhundringen, sedan ökade jag tempot. Jag ville inte gärna bli utmanad i någon speedkörning, sade Claes Svensson som tog sin femte tränarseger på de elva senaste starterna.
– Vi har fin stallform. Det är bara att passa på att njuta.

Samme Svensson rundade sedan av kvällen med att vinna som lånekusk bakom Lisa Marke (e. Yarrah Boko). Till spelarnas – och tränaren Mikael Selins stora förvåning.
– Micke trodde inte på någon större chans, men hon visade form i dag, sade Svensson sedan Lisa Marke avgjort på ett synnerligen rejält vis.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS