Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tyske derbyvinnaren till Skive

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Robin Bakker och Paul Hagoort ska till Skive med stallets stjärna, Tsunami Diamant. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Dagen efter Olympiatravet bjuds det på fina travtävlingar i Danmark. Då står Skive värd för den årliga Musketördagen.

Publicerad:

I vanlig ordning hedras Pay Dirt, Frosty Hanover och Lord Valentine med varsitt minneslopp. Den förstnämndes är öppet för treåriga hästar och lockade sju deltagare, däribland svenskfödde Bugsy.

I Frosty Hanovers minneslopp ställs sju dansktränade fyraåringar mot fjolårets tyska derbytvåa, Ids Boko. Han tränas av Paul Hagoort, körs av Robin Bakker och duon tar även med sig Tsunami Diamant.

Den femårige hingsten vann Tyskt Travderby 2017 och gör precis som i fjol årsdebut i Skive. Då slutade det med seger i Frosty Hanovers minneslopp, nu ska han ut i Lord Valentines minneslopp för femåriga hästar. För motståndet står bland andra den danske derbyvinnaren Chock Nock och Marcus Lindgrens Prosperous.

Alla tre loppen körs över 2.060 meter med 60.000 danska kronor i förstapris. Du hittar samtliga startlistor till Musketördagen här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS