Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Umåker satsar på de segerlösa kuskarna...

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Umåker satsar på ett nytt lopp för kuskar som aldrig tidigare vunnit. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Den stora travprofilen Gunnar Lindgren får ett eget lopp på Umåker. Det annorlunda är att loppet bara är öppet för kuskar som aldrig tidigare vunnit.

Publicerad:

Loppet i fråga ska avgöras den 30 augusti och vinnande kusken kommer förutom att spräcka sin segernolla även få en klocka värd 3.000 kronor. Detta efter ett samarbete med den lokala tidningen Västerbottningen.

Gunnar Lindgren hade bland annat Elitloppstvåan Speedy Min samt kallblodiga segerstaplaren Hamra, som vann över 100 lopp.
– Jag spelade in ett avsnitt av ”Håkan möter” med Gunnar i januari 2018. Han uppskattade det väldigt mycket och gav mig faktiskt ett armbandsur som tack. Gunnar blev lite nostalgisk när vi pratade om hans första kuskseger och ville skänka en klocka till någon som vann sitt första lopp. Kort senare gick Gunnar bort och vi hann aldrig avsluta tråden, berättar Umåkers sportchef Håkan Persson.

Ett frö såddes och nu blir alltså det här speciella loppet verklighet den 30 augusti. Detta i samband med en breddloppsdag
– Jag lärde känna Gunnar först på senare år och vi fick bra kontakt. Självklart ska han ha ett lopp på Umåker, med tanke på allt som han har betytt för banan genom åren. Jag vill gå ut med detta i tid så att intresserade kuskar kan få lite tid på sig att ragga hästar under sommaren. Det borde finnas en del som kan tänka sig åka en längre bit för att få vara med, säger Persson och fortsätter:
– Eftersom det handlar om breddlopp blir förstapriset 10.000 kronor. Vidare är det en spårtrappa över 2140 meter med bilstart.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS