Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unghäststjärna i comeback

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Tekno Eld segerdefilerar med Ulf Ohlsson och skötaren Hanna Edvinsson efter Kriteriesegern på Dannero. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Kriterie- och Derbyvinnaren är redo för start igen.

Publicerad:

Det är Jan-Olov Persson som på torsdag i Gävle låter femårige Tekno Eld (e. Tekno Odin) prova tävlingslyckan igen. Hästen vann bland annat Svenskt Kallblodskriterium som treåring och året efter blev det seger i Norskt Kallblodsderby samt en andraplats i den svenska disciplinen. I år har han bara startat en gång – hästen slutade sexa på Bjerke i början av april. Nu är det dock dags igen i ett försök till Dubbelcupen på torsdag i Gävle. Där möter han bland annat Tangen Haap, Lome Brage, Galileo och Eldvin. Med andra ord ett riktigt namnkunnigt motstånd. Loppet avgörs över 2140 meter med bilstart och förstapriset är 75.000 kronor. Tekno Eld kommer som vanligt att köras av Ulf Ohlsson.

Startlistorna blir klara senare i eftermiddag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS